Пилотите на SWISS заплашиха със стачка през октомври

96 прочитания

Спирането ще е в средата на октомври, ако авиокомпанията не подобри заплащането и условията на труд

Пилотите на швейцарския превозвач SWISS заплашиха с ефективни стачни действия от средата на октомври, ако компанията не подобри значително заплащането и условията на труд. Според пилотите, предложеното към момента увеличение на заплащането е недостатъчно, а искането им за гарантиране на по-добър баланс между работно и свободно време не е било уважено, съобщава Airlinewatch.

В исканията на екипажите се казва, че частичното трансформиране на променливата заплата в по-висока фиксирана заплата, ако резултатите на авиокомпанията се подобрят, не е изобщо в достатъчна степен. Общото увеличение на заплащането, предлагано от SWISS е в размер на 62 милиона евро, докато пилотските организации настояват за увеличаване с най-малко 208 милиона.

Към момента обаче, те нямат колективно трудово споразумение, след като предишното изтече през март 2022, а преговорите към момента са непродуктивни.

След пристъпването към готовност за ефективни стачни действия, пилотите очакват значително подобрено предложение от страна на авиокомпанията, а ако това не се случи, спирането на работа ще започне от 17 октомври.

Авиокомпаниите от Lufthansa Group – Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines и Eurowings

SWISS е част от групата Луфтханза, която вече обяви завръщане към значителна печалба през второто и третото тримесечие на 2022-а в резултат от по-бързо от очакваното възстановяване на потребителското търсене.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството удължи срока на концесия на морските летища
Следваща публикация
Летище София на 85 години
96 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ITA взема 4 А350 на лизинг

Новата държавна италианска авиокомпания ще вземе самолетите от лизингова фирма от Кувейт. Самолетите ще бъдат…
Меню