Пилотите на SWISS заплашиха със стачка през октомври

94 прочитания

Спирането ще е в средата на октомври, ако авиокомпанията не подобри заплащането и условията на труд

Пилотите на швейцарския превозвач SWISS заплашиха с ефективни стачни действия от средата на октомври, ако компанията не подобри значително заплащането и условията на труд. Според пилотите, предложеното към момента увеличение на заплащането е недостатъчно, а искането им за гарантиране на по-добър баланс между работно и свободно време не е било уважено, съобщава Airlinewatch.

В исканията на екипажите се казва, че частичното трансформиране на променливата заплата в по-висока фиксирана заплата, ако резултатите на авиокомпанията се подобрят, не е изобщо в достатъчна степен. Общото увеличение на заплащането, предлагано от SWISS е в размер на 62 милиона евро, докато пилотските организации настояват за увеличаване с най-малко 208 милиона.

Към момента обаче, те нямат колективно трудово споразумение, след като предишното изтече през март 2022, а преговорите към момента са непродуктивни.

След пристъпването към готовност за ефективни стачни действия, пилотите очакват значително подобрено предложение от страна на авиокомпанията, а ако това не се случи, спирането на работа ще започне от 17 октомври.

Авиокомпаниите от Lufthansa Group – Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines, Brussels Airlines и Eurowings

SWISS е част от групата Луфтханза, която вече обяви завръщане към значителна печалба през второто и третото тримесечие на 2022-а в резултат от по-бързо от очакваното възстановяване на потребителското търсене.

Свързани теми

Предишна публикация
Правителството удължи срока на концесия на морските летища
Следваща публикация
Летище София на 85 години
94 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

LOT търси пилоти

Полската авиокомпания LOT обяви свободни места за втори пилоти на 787 Dreamliner, командири на Boeing…

Lufthansa започва икономии

Lufthansa Group предлага на служителите си неплатен отпуск и спира да наема нови в рамките…
Меню