ITA взема 4 А350 на лизинг

14 прочитания

Новата държавна италианска авиокомпания ще вземе самолетите от лизингова фирма от Кувейт. Самолетите ще бъдат доставени през второто и третото тримесечие на 2022г, съобщи ALAFCO.

Самолетите са летели за пръв път през 2019г. и в момента са паркирани на летище Теруел в Испания.

Според ArabTimes лизингът е за 12г.

На 24 януари ITA съобщи, че има изявен интерес от страна на MSC и Lufthansa и двете компании са поискали 90 дни за работа по предложението.

Корабният гигант MSC иска контролния пакет в новия италиански превозвач и наследник на Alitalia. MSC иска и да управлява активно авиокомпанията, вместо да бъде „спящ партньор“, съобщи Ройтерс, цитирайки Джанлуиджи Апонте, основател и председател на шипинговата компания.

За Il Messagero Апонте каза, че „вероятната оценка“ на ITA ще е 1,5 милиарда евро и точната сума ще бъде проверена по време на дю дилиджънс, за който бяха поискани 90-те дни.

Базираната в Женева MSC иска да направи синергии с товарните и пътнически превози на ITA и своя морски карго и круизен бизнес.

Свързани теми

Предишна публикация
Wizz Air обяви от юни полети от Варна и Бургас до Лондон Гетуик
Следваща публикация
Lufthansa преговаря за 40% дял в ITA Airways
14 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Deutsche Lufthansa, Air-France-KLM поглеждат към Flybe

  Германската и френско-нидерландската група преговарят за покупка на фалиралата британска авиокомпания, съобщи Телеграф, без…

Lufthansa връща А340 за лято 2023

Най-голямата авиокомпания в Европа ще събуди флота си от А340-600 за лятото на 2023-а, за…
Меню