Пролетно оживление сред авиокомпаниите

183 прочитания

Въпреки високите цени на горивата и войната в Украйна, обнадеждени от признаците за отслабване на пандемията и с отпадането на мерките във все повече страни, европейските авиокомпании раздвижиха разписанията за останалата част от 2022г. Превозвачите искат да се възползват максимално от нетърпението на европейците да пътуват след повече от 2г, прекарани вкъщи.

Обявените през март програми включват полети от и до София, както и летищата във Варна и Бургас.

Turkish Airlines

Турската авиокомпания започна ежедневни полети от София и Варна до най-близкия и най-голям в Европа авиационен хъб, Истанбул. С увеличаването на честотите общо полетите стават 28 седмично от тази седмица. Софийските полети са 3, а полетът от Варна – 1. И по двата маршрута Turkish Airlines лети с Boeing 737-800, съобщава авиокомпанията.

Fotó: Lénárt Gábor – http://gaborlenart.com

Wizz air

Най-големият лоукост превозвач в Централна и Източна Европа обяви зимното си разписание с 25 милиона места и 810 маршрута. Още преди да е започнала активно лятната програма, Уиз продава коледните и новогодишни полети до Европа от и до България.

През март Уизер обяви новите летни полети от Бургас до краков, Жешов и Дебрецен и новите маршрути от София до Малага, Лисабон, Билунд, Братислава, Катания, Лондон Гетуик и Малта, както и подновяването на полетите от Варна до Прага, Карлсруе/Баден-Баден, Ларнака и Ливърпул.

В началото на март Wizz обяви връзката през Абу Даби за Шри Ланка.

Воден салют за полет LX2531 на летище София на 28 март 2022г.

Swiss

На 28 март Swiss, част от Lufthansa Group поднови след 5-годишно прекъсване полетите между Цюрих и София. По маршрута превозвачът лети с Airbus A220-100 и Airbus A220-300. Първият полет бе посрещнат с воден салют на летище София.

Маршрутът се обслужва и от Bulgaria Air с Embraer.

За лятото се планира Edelweiss да включи и Варна в екзотичните си ваканционни дестинации от Цюрих.

Свързани теми

Предишна публикация
Ръст на традиционни и лоукост полети над нивата от 2019
Следваща публикация
Helvetic Airways взима ски инструктори за кабинен екипаж
183 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню