Правителството удължи срока на концесия на морските летища

211 прочитания

Правителството прие отправеното от концесионера „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД мотивирано предложение за изменение на договора за концесия на летищата в Бургас и Варна, с което срокът на концесията се удължава с пет години – до 10 ноември 2046 година. Това съобщиха днес, 21 септември 2022 г., от правителствената информационна служба.

Концесионерът поема задължението за реализиране на допълнителни инвестиции в общ размер на €10 млн. в обектите на концесията. По този начин инвестициите, които концесионерът ще направи възлизат на €413 млн. До края на миналата година концесионерът вече бе инвестирал около половината от тази сума.

Отправеното от концесионера мотивирано предложение за изменение на концесионния договор е обосновано с новите кризисни икономически условия, породени от продължаващата пандемия от COVID-19 и военния конфликт между Русия и Украйна, които са довели до сериозен спад на пътническия трафик. Концесионерът посочва, че тези кризисни фактори пряко засягат авиационния сектор и оказват съществен неблагоприятен ефект върху дейността му като оператор на двете летища.

Концесията на двете морски летища стартира на 10 ноември 2006 г. и оригинално бе за 35 години.

Свързани теми

Предишна публикация
Товарен Б737-400 излезе от пистата при кацане в Монпелие
Следваща публикация
F-16 кацна аварийно в Брюксел заради мълния
211 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню