Великобритания забрани директните полети от ОАЕ

167 прочитания

Решението води до спирането на най-натоварената международна линия в света: Лондон - Дубай

Великобритания забрани всички директни полети между страната и Обединените Арабски Емирства, считано от 30 януари, с което блокира и най-натоварената международна въздушна линия в света: Лондон – Дубай.

Решението е част от редовното преразглеждане на рестрикциите за пътуване от страна на британското правителство, като в последния ъпдейт в списъка бяха включени ОАЕ, Бурунди и Руанда, заради опасенията от разпространение на новите щамове на вируса, причиняващ Ковид-19, за които се предполага, че са по-заразни. Опасенията са най-вече заради мутацията засечена в Южна Африка, която проявява и по-висока резистентност към ваксини.

Emirates, Etihad и British Airways вече обявиха на уебстраниците си, че спират полетите за неопределено време от 30 януари. Британското министерство на транспорта уточни, че гражданите на Обединеното Кралство, Ирландия и трети лица с разрешение за постоянно пребиваване ще могат да се приберат в страната използвайки алтернативни маршрути през трансферни точки.

През януари линията Лондон – Дубай продължаваше да държи първенството за най-натоварената международна въздушна връзка в света със 190 365 редовни места за месеца.

Свързани теми

Предишна публикация
Eurocontrol очаква 70% спад на трафика през лятото
Следваща публикация
HNA Group фалира. Авиокомпаниите й, засега, не.
167 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Emirates поръча 50 A350XWB

Airbus и Emirates подписаха договор за покупка на 50 самолета от най-новото поколение широкофюзелажни A350XWB…

А380 при кросуинд на LHR

Бурята Денис затрудни операциите на Лондон Хийтроу. Airbus 380 на Etihad Airways направи трудно, но…

Нови съкращения в Airbus през лятото

Висококвалифицирани специалисти от аерокосмическия сектор по света са принудени да приемат неквалифицирана работа, докато големите…

Първият Zephyr излезе от завода

Първият безпилотен самолет-дрон Zephyr, захранван със слънчеви панели, летящ на много голяма височина и изпълняващ…
Меню