Jet2 увеличава значително полетите до България през лятото

154 прочитания

Британската туристическа авиокомпания Jet2 обяви, че добавя 13 нови полета седмично по дестинациите си в България за следващия летен сезон между юни и септември 2023. Решението е в резултат на силно завишеното търсене на почивки и туристически пакети от британските потребители, съобщава travelweekly.co.uk.

Повечето допълнителни полети ще са до Бургас от Бирмингам, Лийдс, Манчестър и Нюкасъл, но Jet2 ще изпълнява повече честоти и до Варна. В пиковите месеци полетите от повечето британски градове ще се изпълняват до 3 пъти седмично.

Jet2 оперира с разнообразен флот от предимно Боинг 737 (77 броя), Боинг 757 (3) и Еърбъс А321 (3). Авиокомпанията обаче има договор с Еърбъс за 40 нови самолета А320/321нео + 20 опции, с които постепенно ще премине към унифициран флот изцяло от европейския производител. Снимка: jet2

Експанзията засяга и туроператора от групата – Jet2 Holidays, която разширява портфолиото от хотели по българското черноморие за сезон 2023. Към момента тя предлага почивки в над 50 хотела както по южното, така и по северното българско черноморие.

Свързани теми

Предишна публикация
IATA: Авиацията най-после се връща на печалба през 2023г.
Следваща публикация
Собственикът на България Еър се връща към печалба за първите 9 месеца на годината
154 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Flybe фалира за втори път

  Всички полети на Flybe от и до Обединеното кралство са анулирани, съобщи авиокомпанията на…

Germania фалира

Нискоразходната авиокомпания отмени всички полети на 5 февруари и обяви банкрут, съобщи Germania на сайта…
Меню