Паркиран 747 на British се запали в Испания

53 прочитания

Един от пенсионираните и дългосрочно паркирани Боинг 747-ци на British Airways се запали на испанското летище Кастелон /CDT/. Видео от аварията се появи първо в Twitter, след което авиокомпанията потвърди информацията.

Самолетът е G-CIVD, един от първите от типа за британската авиокомпания и единствения боядисан в цветовете на алианса OneWorld във флота на Бритиш, която е сред основателите на групата.

Victor Delta е официално пенсиониран с настъпването на корона-кризата през април 2020 и до август се съхранява на летище Хийтроу в Лондон, преди да отлети за Испания в очакване на бъдещата си съдба. Той е доставен на Бритиш през декември 1994 и е от първите общо 31 пенсионирани 747-400 на британската авиокомпания. Последният му търговски полет, според Flightradar е на 18 април между Лагос и Лондон.

G-CIVD в цялата му прелест

Машината е пенсионирана повече от достойно с 13 364 полета и над 115 000 летателни часа, въпреки че нищо не пречи да продължи също толкова достоен живот конвертирана в карго.

Междувременно в официално съобщение на летище Кастелон се казва, че противопожарните служби бързо са овладели пожара на борда на кралицата и е започнало разследване на причините.

Летищните власти в Кастелон публикуваха и снимка от гасенето на пожара. Щетите все още не са уточнени.

Свързани теми

Предишна публикация
Уили Уолш ще е новият Генерален директор на IATA. Шефът на SAS Рикард Густафсон поема борда от 2022.
Следваща публикация
EASA може да одобри MAX през януари
53 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus успешно стартира Bartolomeo

Новата изследователска платформа Бартоломео, предназначена за Международната космическа станция, беше успешно изстреляна от Кейп Канаверал във…
Меню