Lufthansa спира всички A380 и A340-600

213 прочитания

Lufthansa Group обяви, че спира търговските полети със своите авиолайнери Airbus A380 и A340-600 и изпраща машините на дългосрочно съхранение. Тяхната реактивация може да стане факт само при „неочаквано и бързо възстановяване на пазара”.

От германската компания съобщават, че перспективите пред авиационните превози са се влошили значително в последните седмици, което я е принудило да намали рязко наличния си капацитет.

Преди се планираше Lufthansa Group да запази 50% от капацитета си по дългите линии и 55% по късите, сега от Lufthansa заявяват, че се целят в запазване на 20 до 30% от капацитета си в сравнение с 2019 г. Това и налага сериозно съкращаване на флота.

В рамките на предишното съкращаване на флота, което бе обявено през август, Lufthansa спря полетите с шест A380, а сега изпраща на съхранение и останалите осем. От наличните 17 броя A340-600 десет ще бъдат изпратени на дългосрочно съхранение, а останалите седем ще бъдат нарязани.

Lufthansa Group планираше да съкрати 22 000 работни места, като мениджърските позиции ще бъдат намалени с 20%, при офис служителите съкращението ще бъде 30%. С новото обявяване на съкращения в капацитета ще се наложат и още съкращения.

Въпреки тежките времена, Lufthansa очаква, че през 2021 г. отново ще излезе на печалба.

След Air France, Lufthansa е втората авиокомпания, която напълно спира полетите с A380. На този фон бе приключено сглобяването на последният сериен самолет от типа.

Свързани теми

Предишна публикация
Европейските авиокомпании с консервативни планове за есента
Следваща публикация
Ще вземе ли Россия 747-ците на British Airways?
213 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Китайците спасяват A380?

Китайските авиокомпании могат да се окажат спасителите на закъсалата суперджъмбо програма А380, ако направят мащабни…

Lufthansa започва икономии

Lufthansa Group предлага на служителите си неплатен отпуск и спира да наема нови в рамките…
Меню