Deutsche Lufthansa, Air-France-KLM поглеждат към Flybe

52 прочитания

 

Германската и френско-нидерландската група преговарят за покупка на фалиралата британска авиокомпания, съобщи Телеграф, без да съобщи откъде е научил новината.

Lufthansa и Air-France-KLM се интересуват от седемте слота на Хийтроу и петте на Схипхол, твърди още британският ежедневник, според който представителите на компаниите са отклонили коментар.

Лоукост авиокомпанията Flybe спря операции през януари, по-малко от година след като се върна в недебено след първия си фалит през 2020г заради пандемията.

Превозвачът изпълняваше седем ежедневни полета от летище Хийтроу в Лондон до Амстердам, Белфаст, Нюкасъл и Корнуол.

Lufthansa и Air-France-KLM се конкурират и в други сделки. Германската група през януари започна преговори с правителството в Италия за миноритален дял в ITA Airways, приемникът на Alitalia. Air France-KLM също се интересуваше от дял в ITA.

Регионалната британска авиокомпания изпадна в несъстоятелност заради често отменяне на полети от базите си в Белфаст и Бирмингам за шестте месеца от юни до ноември 2022г., както и до Единбург, Лийдс Брадфорд и Глазгоу. До октомври отменените полети се увеличиха до 17% за двете шотландски летища и 21% до Лийдс.

За ноември отменените полети бяха над 20% по повече маршрути и дори 30% за Саутхемптън, Нюкасъл, Лийдс и Глазгоу по данни на CAA, британския авиационен регулатор.

Свързани теми

Следваща публикация
Кои са 10-те най-ненадеждни авиокомпании
52 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Flyadeal сменя ербъсите с 737 MAX

Саудитският нискоразходен превозвач Flyadeal изоставя Airbus и минава на боинги. Авиокомпанията поръча 30 самолета 737MAX…
Меню