Шефът на Lufthansa не изключи да извади на борсата акции на MRO-бизнеса

139 прочитания
Докато представяше резултатите от първото тримесечие на 3 юни директорът на Lufthansa Карстен Шпор потвърди, че преди пандемията е обсъждано част от акциите на Lufthansa Technik да бъдат пуснати на борсата.

Като отбеляза съществуващите договори за сътрудничество с производители и други авиокомпании Шпор каза, че може да се появи алтернативна възможност за обединение на LHT с друга компания.

LHT има ремонтни дейности, обща собственост с GE Aviation, MTU и Rolls-Royce, както и партньорства с производители за някои услуги и продукти.

Шпор каза: „Мога ли да си представя да извадя част от LHT на борсата или да я слея с партньор? Да.” Директорът на Lufthansa обаче изключи възможността за пълно отделяне на компанията от групата на Луфтханза.

Печалбата на LHT преди данъци и такси за първото тримесечие се понижи до 4 милиона евро в сравнение със 123 милиона евро за същия период миналата година.

Компанията изгуби приходи от обслужване на клиенти, които летят по-малко или не летят изобщо заради пандемията.

В рамките на преструктурирането на бизнеса по ремонт и поддръжка на самолети на Lufthansa Technik, линейното обслужване бе прехвърлено към Lufthansa Group, каза Шпор.

През 2019г. Lufthansa реши да продаде кетъргинговия си бизнес LSD на GateGroup и ЕК през април одобри сделката, но тя още не е приключена, съобщи Lufthansa в тримесечния си отчет.

Свързани теми

Предишна публикация
Lion Air възобнови и отново прекрати полетите си, заради Covid-19
Следваща публикация
Amazon Air събира екип в Лайпциг
139 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air France ще връща А380

Новият президент на Air France Бенджамин Смит обяви, че авиокомпанията ще намали броя на самолетите…
Меню