Amazon Air събира екип в Лайпциг

330 прочитания
Авиокомпанията на лидера в онлайн търговията Amazon обяви, че оптимизира операциите си на летището Лайпциг-Хале с база с 200 нови работни места, която ще заработи тази година.

Компанията обяви различни свободни позиции – от ИТ до инженерни, мениджърски и оперативни.

Amazon разширява карго флота

Компанията от Сиатъл обяви на 3 юни, че е взела на лизинг 12 конвертирани пътнически Boeing 767-300 от Air Transport Service Group. Един е добавен към флота от 70 самолета през май и останалите ще бъдат доставени през 2021г.

Amazon се възползва от бума на електронната търговия и търсенето на карго превози, в което също се включи. Карго компанията й, основана през 2016г., Amazon Air /Prime Air/, трябва да й помогне да разчита по-малко на американските гиганти UPS и FedEx.

Всички новопридобити 12 самолета са втора ръка. През 2021г. авиокомпанията ще има 80 самолета, главно 767, но и по-малки като 737.

За Prime Air оперират и няколко партньорски авиокомпании, като Atlas Global и Southern Air в САЩ. В края на 2019 компанията на Безос беше пред подписване на мащабно споразумение за партньорство в Европа с германския гигант DHL Global Forwarding за включване и на авиационните услуги в мащабния им договор. Разширяването на споразумението се провали, зеради неназовани причини.

В резултат от корона-кризата обаче двете компании отново са на масата за преговори и според източници, близки до разговорите и цитирани от Air Cargo News, този път са сближили позициите и са пред финална договореност.

Свързани теми

Предишна публикация
Шефът на Lufthansa не изключи да извади на борсата акции на MRO-бизнеса
Следваща публикация
Wizzair получи първия си A320neo
330 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Багажът на самоход

Помните ли Багажа на крачета, герой на Тери Пратчет от Света на диска? Съндъкът, който…
Меню