Ново удължаване на срока за оферти за SOF

Поредното удължаване на срока за подаване на обвързващи оферти за концесиониране на летище София този път е до 5 февруари.

17 прочитания

Удължаването се налага заради промени в документацията, направени в последния момент. Министерството на транспорта вече на два пъти удължава срока, който първоначално беше 22 октомври. Официалната версия е, че отлаганията са наложени от многото запитвания за уточняваща информация от потенциалните кандидати, а в поредния случай сега са наненеси и някои промени по техническите спецификации.

Процедурата, която беше стартирана за пореден път през юли 2018 е за 35-годишна концесия на стойност 550 милиона евро, 280 милиона от които трябва да постъпят под формата на незабавно плащане.

Досега сериозен интерес декларираха единствено от Manchester Airport Group, които представиха основните насоки от офертата си още през октомври.  Друг потенциален кандидат е индийската GMR Group, която обяви, че очаква финализирането на параметрите, за да се включи официално. Трети сериозен потенциален кандидат е френската ADP – Aeroports De Paris, която държи 46% от турския летищен оператор TAV Airports и швейцарския Flughafen Zurich. И двете подразделения на ADP бяха заявили желание да участват в конкурса по време на предишната процедура, която се провали.

Свързани теми

Предишна публикация
Зьорен Щарк влезе в борда на Lufthansa Technik
Следваща публикация
Amazon увеличава карго флота
17 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Неволите на Ryanair

Райънеър навлезе в сериозна оперативна и комуникационна криза, след като на 16 септември превозвачът бе…

Предстоящо на 12 април 2019

За Деня на авиацията и космонавтиката 12 април 2019 няколко летища в България организират празници…
Меню