Продължават да обвиняват Airbus в субсидии

16 прочитания

Световната търговска организация /СТО/ смята, че ЕС не е спирал да подкрепя финансово Airbus, съобщиха АФП и Ройтерс.

Производството на А350 и А380 продължава да се възползва от правителствени заеми, давани в миналото, твърди докладът на организацията от 2 декември.

Тричленен състав на апелативния орган на СТО отхвърли твърдението на ЕС, че решението на Airbus да спре производството на А380 означава, че джъмбото повече не е заплаха за Боинг 747.

Търговската организация не вини вече Ербъс за пропуснатите продажби на Боинг с А380, който повече не се предлага. Въпреки това СТО реши, че джъмбото продължава да вреди на пазарния дял на Боинг, защото се произвежда и доставя.

Airbus смята да спре производството в средата на 2021.

Същевременно Апелативният орган на СТО се разпуска на 10 декември, защото САЩ блокира новите назначения. Всяко обжалване след тази дата стана безсмислено.

През октомври СТО даде разрешение на Боинг да наложи мита за 7,5 милиарда евро на индустриални и земеделски продукти, внос от ЕС в рамките на търговски спор, продължил 15 години.

Свързани теми

Предишна публикация
737 MAX няма да лети преди края на 2019
Следваща публикация
ЕК може да разреши пазар на слотове
16 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing трябва да провери 737 NG

Американската Федерална авиационна администрация /FAA/ нареди на производителя да провери за пукнатини най-използваните самолети от…

Air Astana получи първия си A321LR

Националният превозвач на Казахстан получи първия A321LR от поръчаните 18 самолета /осем A320, четири A321,…
Меню