Lufthansa взима лъвския пай от Air Berlin

27 прочитания

Медиите в Германия съобщават, че Lufthansa Group ще вземе 81 самолета и 3000 служители от фалиралата втора по големина авиокомпания в страната – Air Berlin. Преговорите между двете компании са завършили успешно, като Air Berlin съобщи, че прекратява всички полети до края на октомври.

Според информациите, от сделката ще се облагодетелства в най-голяма степен нискоразходната авиокомпания Eurowings, част от LH Group,  като сделката за 81 самолета възлиза на 200 милиона евро + 1.5 милиарда евро бъдещи инвестиции. Главният изпълнителен директор на LH Карстен Шпор съобщи, че ще са необходими около 3 месеца за проверка на сделката по европейските антитръстови правила.

Всички полети на Air Berlin ще бъдат прекратени на 28 октомври, като веднага след това Lufthansa и Eurowings ще поемат трафика и вече продадените билети по новооткрити заместващи маршрути.

Сделката ще размести пластовете и по отношение разпределянето на силите между най-големите европейски авиационни групи, като LH може да излезе на второ място пред IAG (International Airlines Group), обединяваща British Airways, Iberia, Aer Lingus и Vueling и зад Air France-KLM.

снимка: dpa

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus става партньор на Bombardier в програмата CSeries
Следваща публикация
Air Baltic приземява всички Bombardier CS
27 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню