Ryanair съкрати зимното разписание. Закрива бази.

29 прочитания

Райънеър обяви съкращаване на зимното си разписание с една-трета и закриване на три бази, заради пандемичните ограничения в Европа.

Миналия месец ирландският превозвач намали капацитета си през октомври до около 40% от нормалните операции и сега възнамерява да удължи това съкращение през целия зимен сезон. Ултра-лоу кост превозвачът първоначално се надяваше да оперира с около 60% от капацитета си през 2019 за периода ноември 2020 март 2021, но плановете са променени.

В допълнение на това базите в Корк (ORK), Шанън (SNN) и Тулуза (TLS) ще бъдат затворени през зимата, заедно със значително ограничаване на самолетите, базирани в Австрия, Белгия, Германия, Португалия и Испания.

Райън очаква да поддържа около 65% от мрежата си от маршрути през зимата, но със силно ограничени честоти.

Главният изпълнителен директор Майкъл О’Лиъри каза, че авиокомпанията продължава да настройва гъвкаво графика си, според различните ограничения в Европа, като основната цел е запазване на фактор на затоварване на полетите от около 70%, което да й позволи да поддържа баланс на приходи и разходи и минимизира изразходването на кешовите си резерви.

Въпреки затварянето на трите бази, авиокомпанията ще продължи да поддържа полети до трите дестинации, но по силно ограничен брой маршрути.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa затваря централата във Франкфурт за зимата
Следваща публикация
Delta отложи доставки за $5 млрд от Airbus за 2022 г.
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню