Забрана за пътувания между САЩ и Европа

8 прочитания

Часове след като Световната здравна организация обяви новият коронавирус за пандемия, американския президент Тръмп обяви, че САЩ въвеждат забрана за пътуване до/от повечето европейски страни. Интересното е, че забраната не включва две държави, в които той притежава собственост – Великобритания и Ирландия.

В Обединеното кралство Тръмп притежава Trump Turnberry и Trump International Golf Links в Шотландия, както и голф комплекс в Doonbeg, Ирландия. Всички те са на загуба през последните години и особено месеци. Забраната за пътувания засяга 26-те държави от Шенгенската зона – Австрия, Белгия, Чешката Република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.

В Шенген не влизат Великобритания, Ирландия, България, Румъния и Хърватия, но не е ясно дали ще са възможни трансферни пътувания от тези страни на граждани от държавите, попадащи под забраната и обратното.

Във Великобритания до момента има над 450 потвърдени случая на зараза с COVID-19, а в Ирландия над 45. Тръмп представи заразата, като „чуждестранен вирус“, въпреки че в САЩ случаите са вече над 1300.

 

Авиокомпаниите от двете страни на Атлантическия океан вече бяха предприели мерки за ограничаване на полетите, които намаляха с над 25% само през последните 5 дни, заради канселирани билети и липса на пътници. В новата ситуация, която влиза в сила от петък, 13 март, по всяка вероятност трансатлантическия трафик ще спадне с над 80%, въпреки че забраната не засяга американските граждани или такива, които са преки роднини на американски граждани.

Свързани теми

Предишна публикация
Надпис в небето на Сидни
Следваща публикация
Британската индустрия против излизането от EASA
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing изгуби клиент

Саудитската лоукост авиокомпания поиска 50 Airbus A320neo и замрази поръчката си за Boeing 737 МАХ.…

Нова птица в небето – Air Belgium

Създаването на нови нискоразходни превозвачи се превърна в модерна тенденция. Създаването на презокеански нискоразходни превозвачи…

Mitsubishi купува Bombardier CRJ

Mitsubishi се очаква да обяви финализирането на сделка за придобиване на програмата CRJ от Bombardier…

VietJet си поръча 50 самолета А321neo

Виетнамската VietJet направи поръчка за 6,5 милиарда щатски долара като потвърди меморандума, подписан във Фарнбъро…
Меню