Забрана за пътувания между САЩ и Европа

29 прочитания

Часове след като Световната здравна организация обяви новият коронавирус за пандемия, американския президент Тръмп обяви, че САЩ въвеждат забрана за пътуване до/от повечето европейски страни. Интересното е, че забраната не включва две държави, в които той притежава собственост – Великобритания и Ирландия.

В Обединеното кралство Тръмп притежава Trump Turnberry и Trump International Golf Links в Шотландия, както и голф комплекс в Doonbeg, Ирландия. Всички те са на загуба през последните години и особено месеци. Забраната за пътувания засяга 26-те държави от Шенгенската зона – Австрия, Белгия, Чешката Република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.

В Шенген не влизат Великобритания, Ирландия, България, Румъния и Хърватия, но не е ясно дали ще са възможни трансферни пътувания от тези страни на граждани от държавите, попадащи под забраната и обратното.

Във Великобритания до момента има над 450 потвърдени случая на зараза с COVID-19, а в Ирландия над 45. Тръмп представи заразата, като „чуждестранен вирус“, въпреки че в САЩ случаите са вече над 1300.

 

Авиокомпаниите от двете страни на Атлантическия океан вече бяха предприели мерки за ограничаване на полетите, които намаляха с над 25% само през последните 5 дни, заради канселирани билети и липса на пътници. В новата ситуация, която влиза в сила от петък, 13 март, по всяка вероятност трансатлантическия трафик ще спадне с над 80%, въпреки че забраната не засяга американските граждани или такива, които са преки роднини на американски граждани.

Свързани теми

Предишна публикация
Надпис в небето на Сидни
Следваща публикация
Британската индустрия против излизането от EASA
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Adria полита на Superjet

Словенската Adria Airways възнамерява да поръча общо 12 самолета Сухой Суперджет 100, които да заменят…

NASA набира астронавти

Американската космическа агенция обяви, че търси кандидат-астронавти. Кандидатите трябва да са: Американци; С магистърска степен…
Меню