Забрана за пътувания между САЩ и Европа

29 прочитания

Часове след като Световната здравна организация обяви новият коронавирус за пандемия, американския президент Тръмп обяви, че САЩ въвеждат забрана за пътуване до/от повечето европейски страни. Интересното е, че забраната не включва две държави, в които той притежава собственост – Великобритания и Ирландия.

В Обединеното кралство Тръмп притежава Trump Turnberry и Trump International Golf Links в Шотландия, както и голф комплекс в Doonbeg, Ирландия. Всички те са на загуба през последните години и особено месеци. Забраната за пътувания засяга 26-те държави от Шенгенската зона – Австрия, Белгия, Чешката Република, Дания, Естония, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Исландия, Италия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Малта, Нидерландия, Норвегия, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Испания, Швеция и Швейцария.

В Шенген не влизат Великобритания, Ирландия, България, Румъния и Хърватия, но не е ясно дали ще са възможни трансферни пътувания от тези страни на граждани от държавите, попадащи под забраната и обратното.

Във Великобритания до момента има над 450 потвърдени случая на зараза с COVID-19, а в Ирландия над 45. Тръмп представи заразата, като „чуждестранен вирус“, въпреки че в САЩ случаите са вече над 1300.

 

Авиокомпаниите от двете страни на Атлантическия океан вече бяха предприели мерки за ограничаване на полетите, които намаляха с над 25% само през последните 5 дни, заради канселирани билети и липса на пътници. В новата ситуация, която влиза в сила от петък, 13 март, по всяка вероятност трансатлантическия трафик ще спадне с над 80%, въпреки че забраната не засяга американските граждани или такива, които са преки роднини на американски граждани.

Свързани теми

Предишна публикация
Надпис в небето на Сидни
Следваща публикация
Британската индустрия против излизането от EASA
29 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първа поръчка за ACH160

Airbus Helicopters подписа първата поръчка за 4 хеликоптера ACH160 с клиент от Северна Америка, чието…

Новата визия на SAS

SAS – Scandinavian Airline System показа новата ливрея на авиокомпанията на специално събитие в Копенхаген…
easyJet A320NEO

Първи А320neo за easyJet

[tps_header][/tps_header]Втората по големина европейска авиокомпания easyJet получи на 14 юни своя първи Airbus A320neo на специална…

А340, А380: пенсиониране

Virgin Atlantic потвърди, че ще приземи останалия си флот от 5 самолета А340, докато Air…
Меню