EASA завърши изпитанията на Boeing 737 MAX

48 прочитания

Европейската агенция за авиационна безопасност EASA е приключила тестовите полети на Boeing 737 МАХ, които изпълняваше в Канада. Данните от тестовете предстои да бъдат анализирани преди срещата на Съвместния изпитателен борд между EASA и FAA през втората половина на септември, който трябва да се произнесе по ресертифицирането на самолетното семейство.

Приземяването на 737 МАХ продължава вече над година и половина, след като свидетелството за летателна годност на типа беше отнето след двете фатални катастрофи в Индонезия и Етиопия. След като изпълни всички препоръки и внедри редица подобрения в софтуера за управление на авиониката на самолетите от типа, Боинг стартира тестовете по ресертифициране в средата на юли.

Ограниченията около COVID-19 принудиха регулаторите да обединят усилията си върху полетните тестове в Канада

Поради рестрикциите свързани с пандемията полетните изпитания на американските, канадските и европейските авиационни власти се изпълняваха от Ванкувър, Канада, като по европейската програма за извършени общо 6 полета със самолет 737 МАХ-7, който е най-малкия член на семейството.

Първоначално тестовия самолет е пристигнал във Ванкувър от Boeing Field край Сиатъл, като преди това на същата машина са проведени полетните изпитания на канадската агенция за авиационна безопасност.

Един от полетите край Ванкувър в района на Мозес Лейк

Така след приключването на тестовете от страна на FAA, Transport Canada, EASA и бразилската авиационна администрация техни представители предстои да се срещнат на летище Гетуик в Лондон през седмицата от 14 септември, за да дискутират представянето на машината и възможностите за подновяване на сертификацията за летателна годност на типа.

Свързани теми

Предишна публикация
Singapore Airlines Group закрива 4 300 работни места
Следваща публикация
Boeing потвърди за четвърти производствен проблем със 787 – вертикалния стабилизатор
48 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Лъжичка от първа класа

Авиокомпаниите имат нов проблем: кражбите на възглавничките в първа класа, които им носят високи разходи.…

Airbus съкращава 15000 души

Една трета от планираните съкращения са във Франция, съобщи АФП. Европейският производител се готви да…

Air China поръчва още 20 А350

Китайският национален превозвач Air China обяви, че ще поръча още 20 броя A350-900 от Airbus.…
Меню