Air Baltic приземява всички Bombardier CS

43 прочитания

Латвийският превозвач Air Baltic обяви, че временно приземява и спира от експлоатация целия си флот от чисто нови Bombardier CSeries. Авиокомпанията е един от първите оператори на този тип в света и към момента разполага със седем машини от модел CS300, оборудвани с двигатели Pratt & Whitney PW1500G. Проблемът идва именно от двигателите, на които трябва да бъде извършена подробна инспекция, поради проблеми с външен аксесоар. Air Baltic не съобщава детайли за проверката или компонентите, за които става въпрос. Инспекцията се извършва заедно с представители на P&W и се очаква да приключи до няколко дни.

Air Baltic е първият света оператор на Bombardier CS300 - забележителен самолет за средни разстояния с до 120 места на борда.

Air Baltic е първият света оператор на Bombardier CS300 – забележителен самолет за средни разстояния с до 120 места на борда.

Авиокомпанията има поръчани още 12 CS300 и е едва втория оператор в Европа на този изключително модерен самолет. Другият превозвач с CS100 и CS300 е Swiss. За момента швейцарската авиокомпания, която е част от Lufthansa Group, не е обявила подобни проверки в своя флот.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa взима лъвския пай от Air Berlin
Следваща публикация
А340 с протези – какво е проектът BLADE
43 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Alitalia намалява маршрути и флот

Новият администратор на Alitalia информира синдикатите за планираното намаление на операциите на италианския превозвач. Самолетите…

Трети опит за продажба на Jat Tehnika

Сръбското министерство на икономиката обяви трета процедура по събиране на оферти за продажбата на компанията…

Новата визия на SAS

SAS – Scandinavian Airline System показа новата ливрея на авиокомпанията на специално събитие в Копенхаген…

100-тен Airbus за Wizz Air

Wizz Air получи своя самолет номер 100 от семейството на Airbus. Машината е от класическите…
Меню