Боинг 767 на United се огъна при твърдо кацане

709 прочитания

Пътнически Боинг 767-300ER на американската United Airlines е бил сериозно повреден при твърдо кацане на летището в Хюстън, Тексас, съобщава Aerotime. Самолетът е изпълнявал редовен полет от летище Нюарк в Ню Йорк до летище Джордж Буш в Хюстън на 29 юли, когато се е стигнало до кацането с голямо претоварване, в резултат на което сериозно е увреден фюзелажа на самолета.

На снимки, разпространени няколко дни по-късно в социалната мрежа Reddit се вижда голямо прегъване на обшивката на самолета в предната част на фюзелажа.

На снимките в Reddit се вижда сериозно прегъване на външната обшивка на фюзелажа в предната част на самолета

На борда е имало 193 пътници и 11 души екипаж, които не са пострадали. Според данните на системата за съобщаване на аварийни ситуации /ASIAS/ на американската Федерална Авиационна Администрация, полет UA702 e завършил с твърдо кацане и претоварване от над 2.7G. Данните за времето показват само лек вятър на летището, над 10 километра видимост и суха писта за излитане и кацане.

За сериозността на последствията от твърдото кацане говори и фактът, че след този полет самолетът с регистрация N641UA вече не фигурира в разписанието на авиокомпанията United Airlines.

Свързани теми

Предишна публикация
LZ-CJA – първият български Боинг 747
Следваща публикация
EASA може да разследва Wizz, заради огромни закъснения
709 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Южна Корея ще получи още 4 F-35A

С допълнителната доставка броят на самолетите от този тип на Корейския полуостров се увеличава до…

Boeing с първа поръчка за годината

Японската авиокомпания ANA си поръча 20 самолета 787 Dreamliner. Японският превозвач обаче пренебрегна двигателите на…
Меню