Delta пенсионира всички Боинг 777

64 прочитания

Delta Airlines обяви, че до края на 2020 ще пенсионира всичките си самолети Боинг 777, в резултат от корона-кризата и рухналото търсене на билети.

Авиокомпанията възнамерява да се фокусира върху оптимизиране на флота с по-ефективни самолети, като в случая с Б777 заместителят ще бъде Еърбъс А350.

Главният оперативен директор на Delta Жил Уест заяви, че като резултат от пандемията авиокомпанията не може да си позволи повече поддръжката на огромния си парк от 777-ци. „Боинг 777 беше незаменима част от успеха на авиокомпанията от 1999 година насам, заради уникалните си оперативни характеристики и ултра-далечните маршрути, които Делта беше привилегирована да предлага, като единствена в света.“

Базираната в Атланта авиокомпания в момента има 18 самолета от типа във флота, от които 10 са от варианта 777-200LR Longer Range /на снимката/. Всичките в момента са приземени. 777 е във флота от 21 години и ще отстъпи място на модерен флот от А350, който има с 21% по-малък разход на гориво.

Към момента Делта оперира с 9 самолета А350, още 4 са изпратени на съхранение и очаква още 12 поръчани, които вероятно ще бъдат забавени.

Миналия месец Делта обяви, че ще пенсионира и всичките си самолети MD-88 и MD-90 също по-рано от очакваното.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair рестартира полетите София – Станстед
Следваща публикация
Qatar подарява 100 000 билета на медици от първа линия
64 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Boeing се разколеба за MRO

Директорът на Boeing Дейвид Калхун очаква възстановяването да се забави до 3-5 години, очерта усилията…

Ryanair купува Niki

Ryanair се съгласи да купи австрийската авиокомпания на бившия шампион от Формула 1 Ники Лауда,…
Меню