Босът на Virgin Ричърд Брансън с грим, като стюардеса в Air Asia, заради бас

157 прочитания

Бизнесменът загуби облог от собственика на Air Asia Тони Фернандес

Британския милиардер Ричърд Брансън, който е собственик на авиокомпанията Virgin Atlantic, уважи изгубен преди повече от 3 години облог и се преобрази на стюардеса на борда на специален благотворителен полет на Air Asia на 29 май.

Air Asia X оперира с флот от широкофюзелажни А330-300 и следващото поколение А330-900

Той загуби от друг милиардер, собственикът на Air Asia Тони Фернандес, с когото се обзаложиха кой от двата отбора във Формула 1, които техните компании спонсорират, ще завърши на по-предна позиция в шампионата и състезанието за голямата награда на Абу Даби през 2020-а година.

Губещият трябваше да се преобрази на стюардеса от авиокомпанията на печелившия и да поработи на цял един полет. Брансън загуби.

Така Брансън се яви на борда на полет на Air Asia X с тежък грим и яркочервено червило. Вечерта преди полета от Пърт, Австралия, той дори си обръснал краката, но явно е запазил характерния си мустак.

След полета между Пърт и Куала Лумпур, Малайзия, Брансън каза, че..

„Това ми се случва за първи път, но преживяването ми хареса и сега изпитвам нищо повече, освен огромен респект към страхотните кабинни екипажи по света, които се грижат за сигурността ни всеки ден.“

Ричърд Брансън и Тони Фернандес (дясно) са много близки приятели и имат сходни авантюристични характери

„Той е предприемач, визионер, рицар и приключенец, а сега Сър Ричърд може да добави и кабинен екипаж към дългия списък от специалности,“ се пошегува на свой ред Фернандес.

По време на пет и половин-часовия полет Брансън сервирал чай и кафе, храна, продавал стоки от бордния магазин, анонсирал съобщенията по сигурността и забавлявал пътниците, се казва в специално съобщение на Air Asia.

Virgin Atlantic разчита предимно на флот от нови А350-900 и -1000 и Б787 Дриймлайнър

Той също така случайно (разбирайте нарочно) изпуснал поднос с напитки върху Фернандес, с когото са много близки приятели.

За всяко продадено място на благотворителния, но все пак редовен полет Air Asia X е дарила по $100 допълнително за фондация за грижи за болни деца и техните родители.

Събраната сума от полета е над $200 000 за благотворителност.

Свързани теми

Предишна публикация
IATA очаква смущения на европейските летища и това лято
Следваща публикация
България Еър получи първия си Airbus А220
157 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Обир на самолет в Тирана

Трима въоръжени обраха самолета на Austria Airlines преди да излети за Виена от летище Майка…
Меню