Интерактивна карта от IATA показва къде може да се пътува със самолет

232 прочитания
Интерактивна карта от Международната асоциация на авиокомпаниите, която се опреснява на всеки 15 минути, показва глобалната ситуация с рестрикциите и правилата за пътуване със самолет, въвеведни заради корона-кризата.

Инструментът, разработен от IATA, има за цел да подпомогне пътниците при планиране на пътуване между различните държави по света в ситуация, в която корона-кризата наложи сложни за разбиране и често противоречиви правила и ограничения.

С няколко клика и малко текст можете да се ориентирате дали може да пътувате до определена страна, като пътник в самолет или транзитно.  /кликни за връзка с интерактивната карта/

IATA гарантира 100% достоверност на информацията в картата, която се поддържа от екип на агенцията, който поддържа контакт с над 1700 официални източника от над 220 държави. Основният източник на обработената информация е специализираната база данни Timatic на агенцията, в която се съхранява и обработва информацията, необходима на авиокомпаниите за организиране на международните пътувания.

Картата дава информация от кои дестинации за разрешени пътуванията и от кои държави и националности е разрешено влизането в съответната страна

Картата дава информация от кои дестинации за разрешени пътуванията и от кои държави и националности е разрешено влизането в съответната страна

Пътниците, които планират почивка или бизнес пътуване могат сравнително лесно да се ориентират в обстановката по цветовата схема – в тъмносини цветове са държавите с пълни рестрикции, като по-светло сините цветове са индикация за по-разхлабени мерки и ограничения.

IATA ще продължи да работи с авиокомпаниите и държавните институции по света, за да осигури безпроблемно възстановяване на въздушния трафик и синхронизиране на усилията в борбата срещу пандемията.

Агенцията предлага и професионално известяване за промени в режима на пътуване в реално време и в глобален мащаб, но на цена от EUR 199 годишно за професионалисти, чрез платформата Timatic.

Свързани теми

Предишна публикация
РАЗПРОДАЖБА: Volotea предлага билети от €9 за цяла Европа
Следваща публикация
Защо на самолетните двигатели има нарисувани спирали?
232 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Air France поглъща Joon

Лоукост брандът имаше трудно начало, „не бе разбран добре от клиентите, служителите, пазарите, инвеститорите”, призна…

Hainan Airlines ще лети до Белград

Най-бързо развиващата се китайска авиокомпания Hainan Airlines получи разрешение за стартиране на полети по маршрута…
Меню