Turkish приземи първия си 787 заради разтопен прозорец

46 прочитания

Един от прозорците на пътническата кабина на чисто новия Боинг 787-9 на Turkish Airlines се е разтопил, поради прекалено дълго излагане на концентрирана светлина по време на представянето на самолета пред медиите след доставката.

Авиокомпанията получи първият си Дриймлайнър миналатата седмица, от общо 25 поръчани самолета от този тип. Тя възнамеряваше да стартира полети с него по вътрешни линии, преди да го пусне и по международни полети в средата на юли. Сега обаче, ще се наложи самолетът да бъде приземен, заради проблема с прозореца, който, както се вижда на следващите снимки, е доста сериозен. Според офиицалната информация, причина за повредата е забравен прожектор в пътническата кабина по време на официалното представяне на самолета.

D-UEO9AXYAU5f0h D-UEO9LWsAAFpDI D-UEO9TXYAIiVff

За разлика от конвенционалните самолети, при 787 прозорците в пътническата кабина са различни и използват електрохроматичен филм между пластовете, който позволява затъмняването на прозореца без използване на традиционните щори.

Това е и един от силинте маркетингови козове на Боинг при продажбите на самолета. Отделно се харесва и от пътниците. Turkish обяви първият редовен полет за 8 юли по дестинацията Истанбул – Анталия, а първата международна дестинация – Бали от 18 юли.

Очевидно, плановете ще трябва да почакат.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing достави последния от серията 737NG
Следваща публикация
Airbus спира да обявява каталожни цени
46 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Wizz Air направи лоукост в Абу Даби

Най-голямата нискоразходна авиокомпания в Източна Европа, Уизер основа лоукост превозвач в Абу Даби. Това е…
Меню