Turkish приземи първия си 787 заради разтопен прозорец

8 прочитания

Един от прозорците на пътническата кабина на чисто новия Боинг 787-9 на Turkish Airlines се е разтопил, поради прекалено дълго излагане на концентрирана светлина по време на представянето на самолета пред медиите след доставката.

Авиокомпанията получи първият си Дриймлайнър миналатата седмица, от общо 25 поръчани самолета от този тип. Тя възнамеряваше да стартира полети с него по вътрешни линии, преди да го пусне и по международни полети в средата на юли. Сега обаче, ще се наложи самолетът да бъде приземен, заради проблема с прозореца, който, както се вижда на следващите снимки, е доста сериозен. Според офиицалната информация, причина за повредата е забравен прожектор в пътническата кабина по време на официалното представяне на самолета.

D-UEO9AXYAU5f0h D-UEO9LWsAAFpDI D-UEO9TXYAIiVff

За разлика от конвенционалните самолети, при 787 прозорците в пътническата кабина са различни и използват електрохроматичен филм между пластовете, който позволява затъмняването на прозореца без използване на традиционните щори.

Това е и един от силинте маркетингови козове на Боинг при продажбите на самолета. Отделно се харесва и от пътниците. Turkish обяви първият редовен полет за 8 юли по дестинацията Истанбул – Анталия, а първата международна дестинация – Бали от 18 юли.

Очевидно, плановете ще трябва да почакат.

Свързани теми

Предишна публикация
Boeing достави последния от серията 737NG
Следваща публикация
Airbus спира да обявява каталожни цени
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Първи А321neo за Wizz

Самолетът, който трябва да „промени играта“ за Wizz Air и нейните конкуренти в нискоразходния сектор,…

Qatar купи 49% от Meridiana

Qatar Airways вече неприкрито се подиграва с конкурента си Etihad и контролираната от него Alitalia.…

Филипините избират Gripen

Правителството на Филипините е на път да вземе решение за придобиване на нови бойни самолети…
Меню