JFK започва строителството на нов Терминал 1

109 прочитания

Основното летище на Ню Йорк започва мащабен ремонт на най-стария си терминал

Администрацията на основното летище в Ню Йорк – Джон Ф. Кенеди, обяви, че стартира работа по строителството на изцяло обновения Терминал 1, който ще струва над $9.5 милиарда по първоначална оценка. Проектът е получил всички необходими разрешителни за съответствие със строителните норми и стандарти, както и с екологичните такива.

Така трябва да изглежда новият Терминал 1 отвътре и отвън /горната снимка/

Федералната авиационна администрация /FAA/ също е одобрила проекта, като е оценила като достатъчно устойчив и екологично съобразен.

Всички одобрения бяха получени в последната седмица на юни, когато испанската компания Ferrovial постигна договореност за закупуването на допълнителен пакет акции в новия терминал, с което общият й процент достигна 49%. Консорциумът вече участва в дизайна, проектирането и строителството на мегапроекта.

Още една гледна точка към проекта за нов Терминал 1 на летище Кенеди

Самото строителство ще се проведе в три фази, като първата включва залите за заминаващи и пристигащи пътници и първите нови изходи. Докато целия нов Терминал 1 трябва да е готов през 2030-а година, първите изходи ще заработят с пътници още през 2026-а.

Така изглежда част от комплекта на летище Кенеди в Ню Йорк към момента

Компаниите участващи в проекта целят създаването на 10 000 нови работни места, от които поне 6000 за строители. Когато бъде завършен, новият Терминал 1 ще е и най-големия на летището с цели 23 изхода с ръкави.

Свързани теми

Предишна публикация
Летище Франкфурт намалява полетите заради липса на персонал
Следваща публикация
Безмитните магазини на летище София са вече с нов оператор
109 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню