Летище Франкфурт намалява полетите заради липса на персонал

48 прочитания

 

Fraport обяви в петък, 15 юли 2022г, че иска да облекчи планираните полети през лятото и в началото на новата седмица ще поиска от Министерството на транспорта на Германия да намали ротацията на час на летище Франкфурт от 96 на 88, съобщи АФП, цитирайки говорител на летищния оператор.

Lufthansa, която вече намали с почти 6000 полетите си от Франкфурт и Мюнхен през това лято, подкрепи решението в отделно изявление на сайта си.

Lufthansa на летище Франкфурт, снимка: Fraport

„В последните седмици няколко пъти отменяхме полети, за да облекчим системата като цяло. Това разочарова хиляди пътници, предизвика огромна допълнителна работа за служителите ни и донесе допълнителни разходи за милиони. След като вече увеличеният капацитет на наземното обслужване във Франкфурт не е още достатъчен поради високия брой отсъстващи по болест, дори и при неколкократно намалявания график на полетите, решението на Fraport е правилно“, каза Йенс Ритер, директор на Lufthansa Airline.

Frankfurt Airport, снимка: Fraport

FRA обяви рекорден брой пътници от началото на пандемията. За първата половина на 2022г той се увеличи трикратно от миналата година.

По данни на Юроконтрол 27-а седмица на 2022г ретистрира увеличение с 0,7% на броя на полетите в Европа до 30884 дневно въпреки отменените.

Броят на полетите за 27-а седмица от 2022г. Графика и данни: Eurocontrol

По данни на Юроконтрол групата авиокомпании от Airlines for Europe (A4E) през 27-а седмица връща трафика в Европа на 10% под предпандемичните нива от 2019г.

Трафик на А4Е за 27-а седмица от 2022г.. Графика и данни: Юроконтрол

Свързани теми

Предишна публикация
Екстремната жега повреди пистата на летище Лутън
Следваща публикация
JFK започва строителството на нов Терминал 1
48 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню