Летище Ла Гуардия в Ню Йорк затваря заради Тръмп

466 прочитания

Блокирането на американското правителство създава хаос на най-голямото летище за вътрешни полети в Ню Йорк в един от най-натоварените периоди на годината. Федералната авиационна администрация, която отговаря за контрола на въздушното движение, забавя обслужването на полетите до Ла Гуардия, най-близкото летище до Манхатън, заради недостиг на персонал.

Първоначално всички пристигащи полети през последните дни са били забавени средно с 1ч и 26 минути, което кара ръководството на летището да прибегне до крайната мярка – спиране на всички полети.

Недостигът на персонал е в по-отдалечени центрове на РВД във Вашингтон и Джаксънвил, Флорида. В официално съобщение на FAA се казва, че недостигът е предизвикан от лавинообразно нарастналия брой болнични, взети от служителите през последните дни. В резултат на това се налага увеличаване на сепарацията и пренасочване на трафика от много от международните и вътрешни летища в САЩ.

От федералната администрация предупреждават, че ако ситуацията с блокирането на правителството се задържи още няколко дни има сериозен риск съдбата на Ла Гуардия да последват и други опорни летища в САЩ, включително най-натовареното летище в света – Атланта. В момента на летище Хартсфийлд-Джаксън средното закъснение на всички полети надхвърля 1ч и 15 мин.

Забавянето на трафика е от критично значение във въздушното пространство над Ню Йорк, което по натовареност и комплексност на трафика изостава само от това над Лондон.

За проблеми вече съобщават и летищата Нюарк, Вашингтон Нешънъл, Тампа и Филаделфия.

Като федерални служители, работещите във FAA вече пропускат втора месечна заплата, заради частичния блокаж на правителството, предизвикан от упорството на президента Донълд Тръмп в преговорите му с Конгреса и искане за отпускане на финансиране в размер на 5.7 милиарда долара за строителство на погранична стена с Мексико.

снимка: wikimedia.commons

Свързани теми

Предишна публикация
ВИДЕО: Торнадо обръща самолети на летище Анталия
Следваща публикация
Първи самолет за немското крило на CargoLogic
466 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Alitalia намалява маршрути и флот

Новият администратор на Alitalia информира синдикатите за планираното намаление на операциите на италианския превозвач. Самолетите…

Boeing изгуби клиент

Саудитската лоукост авиокомпания поиска 50 Airbus A320neo и замрази поръчката си за Boeing 737 МАХ.…

Ембраер вече не се продава

След провала на сделката по придобиване на пътническото подразделение на бразилската Ембраер от Боинг по-рано…

Virgin Galactic отново е в играта

Космическият апарат на Virgin Galactic, VSS Unity, извърши седмият си полет над пустинята Мохаве в…
Меню