Airbus ще прави по 75 А320 месечно до 2025

90 прочитания

В момента Boeing сериозно изостава от конкурента си в производството на тяснофюзелажни самолети

Airbus увеличава производството на А320 на 75 самолета месечно, от 50 в момента. Към средата на 2023-а европейският производител планира да прави по 65 месечно.

Airbus ще разшири производството във всички заводи и ще открие нова производствена линия в Мобил, Алабама, САЩ, за да изпълни целта си, както и за да могат всички производствени линии да поддържат и А321, съобщи компанията.

Въпреки войната в Украйна и локдауните в Китай Airbus препотвърди прогнозата за доставка на 720 самолета тази година.

През първото тримесечие Airbus достави 142 самолета за гражданската авиация.

При A321XLR компанията потвърди, че иска да направи първия полет до края на второто тримесечие на 2022г. Въвеждането му в експлоатация обаче ще се забави до 2024г, заради сертифицирането. В момента регулаторите проверяват модела заради увеличен риск от допълнителния горивен резервоар, а подобренията на сигурността вероятно ще го направят по-тежък и ще намалят обхвата му.

Airbus продължава да очаква да увеличи производството на широкофюзелажния А350 от 5 на 6 самолета месечно в началото на 2023г. Преди 3 дни Qantas поръча 12 А350-1000 за най-дългата нон-стоп линия в света от Сидни до Лондон през 2025г.

В момента Boeing изостава от конкурента си в производството на тяснофюзелажни самолети. Миналата седмица компанията каза, че прави по 31 737МАХ на месец и увеличение над това ниво ще е „бъдещо решение“, което не е готов да вземе в момента.

Safran съобщи, че решението на Boeing да запази темповете на производство на МАХ улесняват задачата за подкрепа на увеличението на производството на А320.

Френската Safran, която произвежда двигатели заедно с General Electric в съвместната им компания CFM и германската MTU Aero Engines, филиал на Pratt & Whitney потвърдиха на 29 април, че са се договорили с Airbus за увеличение на производството през 2024г.

Свързани теми

Предишна публикация
IAG договори 50 Boeing 737 MAX
Следваща публикация
Boeing с отчайващи резултати за първото тримесечие на годината
90 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню