Боинг разширява проверките на 737 MAX за производствени дефекти

242 прочитания

Ще се проверяват неправилно пробити нитови отвори, заедно с подизпълнителя Spirit Aerosystems

Боинг обяви в офиицално съобщение на 13 октомври, че ще разшири обхвата на задължителните проверки на самолетите от модела 737 MAX 8, в сянката на новооткрити проблеми и дефекти в производствените линии на подизпълнителя Spirit Aerosystems.

Първоначално, подозираните дефекти бяха свързани с неправилно пробити дупки в задните панели на фюзелажа при автоматичния производствен процес, но сега към тях се добавят и ръчно пробиваните отвори в задните и централни панели на фюзелажа.

Въпреки че Боинг продължава да твърди, че качеството  на производствените процеси е водещ приоритет, тези поредни проблеми с моделната линия на 737 MAX ще попречат на компанията да изпълни поставените цели за доставка на 400 нови самолета от семейството до края на годината.

Боинг е информирал Федералната Авиационна Администрация на САЩ за новооткритите проблеми, като за момента няма издаден задължителен бюлетин за инспекция на самолетите от типа. Според FAA към момента новопостъпилите данни не дават основание да се приеме, че проблемът представлява риск за безопасността на полетите.

Свързани теми

Предишна публикация
Германия бракува правителствените А340, заради фиаско с полет до Австралия
Следваща публикация
Канада издаде предписания към операторите на А220, заради потенциален блокаж
242 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Qatar Airways приземява 13 A350

/обновена 11 август 2021, 10:32/ Държавната катарска авиокомпания бе принудена от регулатора си да приземи…
Меню