Пилот на British отива в затвора за фалшифициран летателен опит

320 прочитания

Британски пилот получи ефективна присъда, заради умишлен опит за подвеждане на работодателя с фалшива информация за летателния му опит.

Британецът Крейг Бътфой, е обвинен във фалшифициране на данните за опита му като пилот, по време на процедурата по ъпгрейд до позицията на командир в Бритиш Еъруейз. Обвинението включва същото провинение и при предишният му работодател, ирландската Stobart Air.

Той лети за двете авиокомпании в периода 2016 – 2018 година, като втори пилот. След като пледира „виновен“ в регионалния съд, Бъфой бе осъден на 12 месеца  ефективно в затвора, заради нарушения по четири отделни статии от Правилника за лицензиране на въздушен персонал на британската Гражданска въздухоплавателна администрация /CAA/.

Бъфой твърдял в молбата си за постъпване на командирска позиция в дъщерната на Бритиш компания BA CityFlyer, че има над 1 610 летателни часа, като командир. Освен това, той лъжливо твърдял, че притежава лиценз за пилот-любител от 1998 година, за което дори предоставил фалшифицирани документи. Той също добавял неверни данни в пилотската си книжка за нереализирани полети и тренировъчни сесии на симулатор.

Разследването е започнало по искане на Бритиш Еъруейз през февруари, добавя източникът на информацията, британския вестник Гардиън.

Свързани теми

Предишна публикация
Търсят се нови Ръководители на полети
Следваща публикация
Проблеми със сателитната аеронавигация заради войната в Украйна
320 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню