Пилот на British отива в затвора за фалшифициран летателен опит

310 прочитания

Британски пилот получи ефективна присъда, заради умишлен опит за подвеждане на работодателя с фалшива информация за летателния му опит.

Британецът Крейг Бътфой, е обвинен във фалшифициране на данните за опита му като пилот, по време на процедурата по ъпгрейд до позицията на командир в Бритиш Еъруейз. Обвинението включва същото провинение и при предишният му работодател, ирландската Stobart Air.

Той лети за двете авиокомпании в периода 2016 – 2018 година, като втори пилот. След като пледира „виновен“ в регионалния съд, Бъфой бе осъден на 12 месеца  ефективно в затвора, заради нарушения по четири отделни статии от Правилника за лицензиране на въздушен персонал на британската Гражданска въздухоплавателна администрация /CAA/.

Бъфой твърдял в молбата си за постъпване на командирска позиция в дъщерната на Бритиш компания BA CityFlyer, че има над 1 610 летателни часа, като командир. Освен това, той лъжливо твърдял, че притежава лиценз за пилот-любител от 1998 година, за което дори предоставил фалшифицирани документи. Той също добавял неверни данни в пилотската си книжка за нереализирани полети и тренировъчни сесии на симулатор.

Разследването е започнало по искане на Бритиш Еъруейз през февруари, добавя източникът на информацията, британския вестник Гардиън.

Свързани теми

Предишна публикация
Проблеми със сателитната аеронавигация заради войната в Украйна
Следваща публикация
Търсят се нови Ръководители на полети
310 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Да дремнеш на борда

Airbus работи със Zodiac Aerospace по проект за оборудване с истински легла в товарното отделение…
Меню