Хотелска стая с истински полетен симулатор в Япония

162 прочитания

Японски хотел, намиращ се в близост до международното летище Ханеда в Токио предлага стая с инсталиран полетен симулатор на Боинг 737-800 в пълен размер. Мястото е Haneda Excel Hotel Tokyu, а поводът за необичайната инсталация е неговата 15-годишнина.

Хотелската стая приема гости от 18 юли, като в цената е включено и ползването на професионалния 737-800 симулатор. Уникалната стая позволява да си летиш около летище Ханеда в комфортната обстановка на хотела, въпреки че на гостите не е позволено да използват симулатора без съответния професионален надзор. За тези, които имат желание да се учат, се предлага професионален инструктор от една от академиите, разположени в района на летището.

Симулаторът пресъздава пилотската кабина на Боинг 737-800 в пълен размер

Симулаторът пресъздава пилотската кабина на Боинг 737-800 в пълен размер

Стандартната симулаторна сесия продължава час и половина и включва едно излитане, основни полетни маневри и едно кацане. Хотелът се надява, че новото предложение ще привлича повече ентусиасти, както от Япония, така и от света, които имат желание да се потопят поне за малко в света на авиацията.

Цената на преживяваването също е достатъчно достъпна – нощувката струва $234, а за симулаторната сесия се доплащат още $287.

Енстусиастите могат да избират от стотици летища, инсталирани в симулационния софтуер, за да изпълнят полетните си сесии.

Енстусиастите могат да избират от стотици летища, инсталирани в симулационния софтуер, за изпълнение на полетните си сесии.

Оборудването на симулатора е напълно реалистично, включващо всички бордни системи и хидравлично силово управление

Оборудването на симулатора е напълно реалистично, включващо всички бордни системи и хидравлично силово управление

Свързани теми

Предишна публикация
Как Singapore Airlines се справя със закъсненията
Следваща публикация
Какво искат пътниците на летището
162 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Продава ли се Су-57?

Русия показа петото си поколение стелт Су-57 /известен като ПАК ФА, перспективен авиокомплекс за фронтова…
Меню