Търсят се нови Ръководители на полети

546 прочитания

Българската компания за управление на въздушното движение подновява набирането на кадри

Академия BULATSA възобнови сесията за участие в подбора за длъжността Ръководител на полети. От 11 май до 31 октомври 2022 желаещите да кандидатстват за професията, могат да подадат документи на официалната страница на компанията за ръководство на въздушното движение: www.bulatsa.com

За участие в подбора, кандидатите трябва да са на възраст до 30 години, с висше образование, минимална образователна степен „Бакалавър“ (без значение от специалността), и добро владеене на английски език – минимум B2. Всеки, който не притежава валиден сертификат за  ниво, ще може да се яви на безплатен тест в центровете на BULATSA в градовете София, Варна и Бургас. Подробностите за кандидатстването могат да бъдат намерени също на корпоративния сайт.

Академия BULATSA е част от Държавно Предприятие „Ръководство на въздушно движение“ и е единствената сертифицирана в България организация за обучение на ръководители на полети, съгласно изискванията на Европейския съюз и приложимото национално законодателство.  Обучението на одобрените кандидати продължава около година и половина, като на тях им е осигурена стипендия. При успешно завършване на курса, бъдещите ръководители на полети получават свидетелства за правоспособност, които отговарят на установените международни стандарти и  могат да започнат да практикуват професията.

Последните две години набирането на ръководители на полети беше преустановено, поради настъпилата рязка промяна във въздушния трафик, предизвикана от пандемията от Ковид-19.

Авиационният сектор беше сред най-силно засегнатите от кризата, но от началото на годината нивата на трафик започнаха да се възстановяват с по-бързи темпове от предвиденото в първоначалната прогноза.

Свързани теми

Предишна публикация
TUI Белгия отмени полетите до България до края на юни
Следваща публикация
Прекратено излитане в Китай завърши с пожар
546 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

CAE дава стипендии за жени-пилоти

Канадската компания CAE, най-големият производител на тренажорни системи за гражданската авиация, за втора поредна година…
Меню