Lufthansa се отказа да освобождава пилоти

129 прочитания

Групата започва обучения на нови пилоти от лятото на 2022г.

Германската авиокомпания вдигна заплахата от принудителни напускания за пилоти чрез серия от процедури, с които смяташе да намали техния брой заради по-слабото търсене в пандемията.

Според съобщението на сайта на Lufthansa, пандемията продължава да се отразява на работата й и броят на пътниците за първото тримесечие на 2022г. е наполовина спрямо същия период на 2019г.

Въпреки че авиокомпанията установи, че излишъкът в броя на капитаните вече е бил намален до „социално приемливи нива“, благодарение на програмата за доброволно напускане, която продължава да обсъжда със социалните партньори, авиокомпанията се отказва от плановете да я продължи.

Пандемията вече накара Lufthansa да спре окончателно пътническите полети на Germanwings и някои пилоти се прехвърлиха в Eurowings и все още могат да го направят до края на март. 80 пилоти ще минат към Lufthansa Airlines в Мюнхен, а за останалите се търси решение.

За пилотите на 55г. и над тази възраст обаче Lufthansa Cargo предложи ранно пенсиониране и възможността ще бъде предлагана и за по-млади пилоти.

В дългосрочен план Lufthansa открива подобрени перспективи за пилотите на групата и извън нея и затова от лятото на 2022г. ще започне нови 24-месечни обучения в Бремен или Цюрих с практика в Аризона, Швейцария или Рощок. В бъдеще авиокомпанията планира да приема кандидати с ATP лицензи.

 

Свързани теми

Предишна публикация
ЕС забранява продажбата на самолети и резервни части на руски превозвачи
Следваща публикация
Украинските оператори срещат проблеми по застрахователна линия
129 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню