Air France все пак ще създава low-cost превозвач

22 прочитания

Дълго проточилият се диспут между ръководството на Air France и пилотите на авиокомпанията най-после приключи, като в резултат професионалната организация подкрепи създаването на ново дъщерно дружество по нискоразходен модел, което да се конкурира по-ефективно с бюджетните превозвачи и авиокомпаниите от Персийския залив. Главният изпълнителен директор на консорциума Air France-KLM Жан-Марк Жанилак приветства „духа на отговорност“ сред пилотите, които в крайна сметка се съгласиха да бъде създаден нов авиационен оператор по модела на нискоразходните превозвачи, който ще лети по средни и далечни дестинации. Условието, което беше заложено още в началото на преговорите, е екипажите да получат същите условия на труд и заплащане. Наемането на кабинни екипажи и част от наземния персонал обаче, ще бъде аутсорснато.

Air France F-GZCO A330

 

Компанията ще започне да предлага новата услуга по средни дестинации още от тази есен, а по далечни от средата на 2018. Първоначално пилотите бяха враждебно настроени към този план поради опасения, че ще бъдат принудени да приемат по-лоши условия и по-ниско заплащане. Това доведе до поредица от стачки от 2014 досега.

И нещо любопитно – пилотите са се съгласили да се откажат от един ден допълнителна почивка, която получават при полети на средни разстояния, както и от специалните тоалетни за екипажите на борда на А330 и А350, за да се освободи място за повече седалки 🙂

по материали от AFP

Свързани теми

Предишна публикация
Новото safety video на British Airways + още епични примери
Следваща публикация
Wizz без такси за ръчен багаж от 29 октомври
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

ЕК разследва Amadeus и Sabre

Брюксел започна разследване, за да определи дали споразуменията на двете резервационни системи за самолетни билети,…

SAS подновява полети до САЩ

Скандинавската авиокомпания SAS обяви на 26 май, че отново ще лети по много международни дестинации…
Меню