Lufthansa обмисля спирането на целия А380 флот

173 прочитания

Lufthansa обяви, че сериозно обмисля приземяването на целия си суперджъмбо флот от А380, заради огромния спад в затоварването на междуконтиненталните полети в сянката на разпространението на вируса #COVID19.

Луфтханза е един от малкото световни оператори на А380 с 14 самолета от този тип във флота си, разпределени поравно между хъбовете Франкфурт и Мюнхен. Германския национален превозвач и компаниите от групата обявиха преди дни, че до края на март е твърде вероятно да намалят полетите си с цели 50%, включително и по кратките маршрути в Европа. На 4 март превозвачът обяви, че оставя 150 самолета на авиокомпаниите от групата на земята, заради разпространението на коронавируса.

Над 50% от полетите до Източна Азия са отменени до началото на април, но същото се случва и с голяма част от полетите до Северна Италия и други европейски дестинации, заради срива в търсенето.

В официалното съобщение на авиокомпанията от 7 март се казва, че „се обмсля възможността за временно спиране на операциите с флота от А380, за да се намалят финансовите последици от намаляването на трафика, заради карантината.“

Вече се появиха и спекулации, че действията на Луфтханза може да сигнализират за влошаване на позициите на А380 изобщо в бъдещите планове за флота на авиокомпанията. Някои авиокомпании опериращи със суперджъмбото започнаха да връщат самолетите си само 10 години след влизането им в експлоатация, като Singapore Airlines и наскоро Air France.

Свързани теми

Предишна публикация
CAE дава стипендии за жени-пилоти
Следваща публикация
Wizz отменя всички полети до Северна Италия
173 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

SAAB показа GlobalEye в Дубай

Шведският производител SAAB представи за пръв път пред публика самолета за ранно известяване и контрол…
Меню