Embraer обяви официално карго-конверсия на сериите Е-190

124 прочитания

Бразилският производител Ембраер обяви официален старт на програма за конвертиране на налични пътнически самолети от серията Е-190/195 в товарни.

В официално съобщение на бразилците се казва, че стартът на товарна програма с E-Jets е логична следваща стъпка в развитието на семейството, предизвикана от растежа на електронната търговия и непрестанно нарастващото търсене на карго-капацитет, особено на по-малките регионални пазари.

Е-190F ще има товароносимост от 10 700кг, а по-големия Е-195F от 12 300кг.

Първите доставки се очакват през 2024 година.

Според Ембраер, структурните модификации на самолета ще изискват премахване на кутиите за багаж и седалките, инсталиране на нови системи за пожароизвестяване и пожарогасене, нова предна карго врата и подсилване на пода на основната палуба с инсталирането на рол-он карго под.

Според компанията, конкурентното предимство на новата конверсия ще е в оптимизираните карго-конфигурации, което ще позволи на превозвачите по-лесно да адаптират самолетите и товарите към наличното търсене. Самолетите от E-Jet семейството предлагат по-добра икономия на подобни малки регионални пазари, от по-големите реактивни самолети.

Обсегът и товароносимостта на по-големия от семейството Е-195F се доближават до тези на Боинг 737-300F, с близо 2 500 мили обсег, но Ембраера изразходва по-малко гориво, генерира по-малко емисии и има значително по-ниски разходи за поддръжка и обслужване.

Свързани теми

Предишна публикация
Бермуда спря летателната годност на над 740 самолета на руски авиокомпании
Следваща публикация
Lufthansa Cargo разширява мрежата с А321F
124 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню