Ryanair закрива базата си във Франкфурт

326 прочитания

Петте самолета на авиокомпанията ще бъдат пребазирани на по-евтини летища до края на март 2022.

Райънеър обяви официално, че закрива базата си във Франкфурт, където се състезаваше с други превозвачи с по-високи цени от 2017-а година. Тогава летището и операторът Фрапорт привлякоха нискоразходната авиокомпания със сериозни отстъпки от таксите, независимо от недоволството на Луфтханза и Кондор. От началото на 2022-а обаче, Фрапорт обяви постепенно увеличение на таксите и Райън не е щастлива от този факт.

Изтеглянето на Райънеър започва веднага, а клиентите закупили билети ще бъдат информирани в следващите дни и обезщетени. Екипажите, базирани във Франкфурт, също ще получат предложения за преместване в други бази.

Операторът на летището вече нарече критиките от страна на Райънеър неоснователни. Според Фрапорт, въпреки увеличението на таксите с 4.3% те са значително по-ниски от тези на подобни големи летища в Европа.

Райънеър вече преразгледа прогнозите си за първото тримесечие на годината, като очаква дефицит от между 250 и 450 милиона евро, зарадиновите ограничения и пандемията.

Изтеглянето на Райънеър е проблем и за летище Франкфурт, което инвестира около 4 милиарда евро в новия Терминал 3, който е ексклузивно пригоден за нискоразходни превозвачи. Плановете са новият терминал да отвори врати по-късно тази година /2022/.

Свързани теми

Предишна публикация
Qatar Airways поиска $600 млн компенсации от Airbus
Следваща публикация
Транспортният министър заговори за въздушна линия София – Скопие
326 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Ryanair ще си партнира с Air Malta

Партньорството на Ryanair и Air Malta ще позволи на клиентите на малтийската компания да резервират…

Germania фалира

Нискоразходната авиокомпания отмени всички полети на 5 февруари и обяви банкрут, съобщи Germania на сайта…
Меню