Транспортният министър заговори за въздушна линия София – Скопие

156 прочитания

Премиерът Петков е поискал да види възможностите за стартиране на въздушна линия София-Скопие. Това заяви днес, 6 януари 2022 г., транспортният министър Николай Събев.

„Ще преговаряме с колегите от Северна Македония, така че да имаме лесен, бърз за преминаване преход. Преговаряме с конкретни самолетни компании“, каза Събев, който присъства днес на блиц контрол в парламентарната транспортна комисия.

Министърът посочи, че това ще е проява на добра воля и че е поканен да се присъедини към визитата в Северна Македония на министър-председателя, която се планира скоро. В нейните рамки ще бъде обсъден и този въпрос.

Редовни пътнически полети между българската и македонската столица имаше преди повече от две десетилетия. Те се изпълняваха от „Хемус ер“.

В първите дни от мандата си новият транспортен министър е направил преглед на концесията на софийското летище. Държавата ще следи много изкъсо инвестиционния план на концесионера, в който са заложени много ангажименти за изпълнение през 2022 г., отбеляза Събев. Освен това ще се водят преговори за евентуално увеличение на концесионните такси, при положение че бизнесът на летището се подобри и полетите се възстановят по-добре от очакваното.

Свързани теми

Предишна публикация
Ryanair закрива базата си във Франкфурт
Следваща публикация
Airbus Atlantic – нова компания за аероструктури
156 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню