Летище Франкфурт-Хан обяви несъстоятелност

252 прочитания

Операторът на летището подаде документи за несъстоятелност в германски съд на 20 октомври

Летище Франкфурт-Хан, което се превърна в един от водещите хъбове за международни нискоразходни полети в Германия през последните години, е подало документи за обявяване в несъстоятелност на 20 октомври. Засега не е ясно как това действие ще се отрази на планираните международни полети до летището през следващите дни и седмици, съобщава Шпигел.

Франкфурт-Хан е един от основните хъбове на авиокомпании, като Райънер и Уизеър.

Към днешна дата 82.5% от летището е собственост на китайската авиационна група HNA, която беше и кандидат за концесионирането на летище Пловдив преди няколко години. Групата купи дяловете си през 2017 година за 15 милиона евро. Останалите 17.5% са собственост на съседната провинция Хесен.

През 2019-а през летището са преминали около 1.5 милиона пътници, въпреки че през последните 5 години преди това броят на обслужените пътници слабо намалява. Отделно, преди пандемията част от полетите на Райънеър и Уизеър, основните потребители на летището, бяха пренасочени към основното летище на Франкфурт.

За синдик е назначен Маркус Платнер, който има 6 месеца за изпълнението на процедурата по обслужването на кредиторите. На Франкфурт-Хан работят около 2000 души.

Свързани теми

Предишна публикация
ГД ГВА обяви конкурси за превозвачи от София до Бангкок и Мале
Следваща публикация
Летищата във Франция искат връщане на всички вътрешни полети
252 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню