DHL Express се готви за нов пик в търсенето на карго транспорт

230 прочитания

Компанията наема допълнително 10000 души в Германия, нови самолети и увеличи капацитета си с инвестиция от близо 1 милиард евро за година.

DHL очаква исторически връх в доставките между Черния петък, Кибер понеделника и Коледа, след като записа 35% ръст в обемите през 2020г. Сезонът на празничното пазаруване може да ги увеличи с 50% в сравнение с миналата година, съобщи авиокомпанията.

DHL Express утрои капацитета си в Кьолн със 123 милиона евро инвестиция през 2019г.

Компанията, част от Deutsche Post Group, планира да разшири капацитета си в Истанбул 25 пъти със 132 милиона евро инвестиция през първите три месеца на 2021г.

Основните европейски бази на DHL са в Лайпциг, Брюксел, Копенхаген, Мадрид, Милано

През септември го увеличи 12 пъти в Милано Малпенса със 109 милиона евро и вложи в Малмьо 20 милиона евро през октомври за трикратно увеличение на капацитета.

Пандемията и последиците от нея, като ограничения за пътуванията и готвеното през ноември затваряне на физическите магазини за втори път в някои страни в Европа доведе до силни промени в търговията.

„В резултат на това се промени поведението на потребителите и на В2В  купувачите и така Covid-19 докара 2030г през 2020г с новата нормалност на онлайн търговията и съответните доставки след това“, каза Михаел Гривен, изпълнителен вицепрезидент Глобални продажби в DHL Express.

За да отговори на високото търсене на доставки за поръчки, направени онлайн, както и на медицински доставки и на фона на приземените пътнически самолети, DHL Express значително увеличи броя на полетите си. Авиокомпанията в групата, European Air Transport, вече включи четири нови В777 във флота си, които ще бъдат оперирани от Aerologic, и през ноември очаква още два самолета, за да изпълнява до 3000 допълнителни презокеански полета годишно.

Свързани теми

Предишна публикация
И чартърната HiFly се отказва от А380
Следваща публикация
„България ер“ стартира UV дезинфекция на самолетите си
230 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню