Луфтханза съкращава още 10 000 работни места през 2022

166 прочитания

Новите съкращения ще засегнат всички авиокомпании от групата.

Германската Луфтханза обяви на 5 май, че ще съкрати допълнително 10 000 работни места от началото на 2022 година. Новината дойде, след като превозвачът обяви, че е записал загуба от над 1 милиард евро през първото тримесечие на 2021-а. По време на представянето на финансовия отчет за тримесечието, Главният финансов директор Ремко Щеенберген обяви, че компанията вече е започнала подготовка за новите съкращения.

През последните 12 месеца Луфтханза вече съкрати над 24 000 души, а с допълнителните мерки общият брой на съкратените работни места от началото на кризата ще достигне 60 000 за цялата група.

За първото тримесечие на 2021-а оперативната печалба на компанията е спаднала до 4 милиарда евро от 8.2 милиарда за предходната година. Компанията обаче продължава да записва загуби от над 234 милиона евро месечно и балансът й излиза на червено за четвърто поредно тримесечие.

Авиокомпанията вече предприе драстични мерки за ограничаване на загубите, като обяви масово пенсиониране на самолети, оптимизации на флота и маршрутите, както и съкращения във всички дейности, включително летателните.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa поръча 10 самолета за дълги полети
Следваща публикация
$318 милиона загуба за новия Air Force One още преди да е започнат
166 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Thomas Cook фалира

Thomas Cook обяви фалит на 23 септември. Британският туроператор ще трябва да организира връщането на…
Меню