Спадът на трафика в Европа до 64% от 2019

41 прочитания

Възстановяването е слабо и по-добре изразено на малките летища.

Седмичните данни на Юроконтрол /снимка на корица/ показаха, че по-малките летища се съвземат по-бързо от доста от по-големите, но това е главно заради по-ниската база за сравнение.

Лидер в седмичните данни е новото летище в Истанбул и то е единственото с ръст. След него с най-малък спад /60%/ е Атина, въпреки че Гърция удължи локдауна за провинция Атика до 8 март.

Следва Ница с 65% спад, а градът също е в списъка на регионални локдауни на Франция, и Милано-Малпенса – само с 66% спад спрямо 2019.

Амстердам и Франкфурт остават след първите 7 със спад от съответно 70% и 71%, показват седмичните данни на Юроконтрол от 26 февруари 2021.

В същото време броят на пристигащи и заминаващи полети от Германия за 2 седмици се увеличи с 22% и страната, заедно с Франция и Турция е с най-силен ръст на трафика спрямо минала година.

Големите страни в Европа се възползват от увеличението на вътрешните полети. Останалите страни с ръст са: Испания, Норвегия, Италия, Нидерландия, Швейцария.

С 61 полета, България е по средата в европейските данни на Юроконтрол и cъс спад от 20% спрямо 2020. Данните са от трафика на 24 февруари 2021 в сравнение с 20 февруари 2021г.

Свързани теми

Предишна публикация
Каргото се възстанови на предпандемични нива
Следваща публикация
Air France удължи изключенията за компенсации до края на годината
41 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

София – Осло от лятото на 2023

Базираната в Норвегия нискоразходна авиокомпания Norwegian Air Shuttle открива нов маршрут между летище София и…
Меню