Спадът на трафика в Европа до 64% от 2019

40 прочитания

Възстановяването е слабо и по-добре изразено на малките летища.

Седмичните данни на Юроконтрол /снимка на корица/ показаха, че по-малките летища се съвземат по-бързо от доста от по-големите, но това е главно заради по-ниската база за сравнение.

Лидер в седмичните данни е новото летище в Истанбул и то е единственото с ръст. След него с най-малък спад /60%/ е Атина, въпреки че Гърция удължи локдауна за провинция Атика до 8 март.

Следва Ница с 65% спад, а градът също е в списъка на регионални локдауни на Франция, и Милано-Малпенса – само с 66% спад спрямо 2019.

Амстердам и Франкфурт остават след първите 7 със спад от съответно 70% и 71%, показват седмичните данни на Юроконтрол от 26 февруари 2021.

В същото време броят на пристигащи и заминаващи полети от Германия за 2 седмици се увеличи с 22% и страната, заедно с Франция и Турция е с най-силен ръст на трафика спрямо минала година.

Големите страни в Европа се възползват от увеличението на вътрешните полети. Останалите страни с ръст са: Испания, Норвегия, Италия, Нидерландия, Швейцария.

С 61 полета, България е по средата в европейските данни на Юроконтрол и cъс спад от 20% спрямо 2020. Данните са от трафика на 24 февруари 2021 в сравнение с 20 февруари 2021г.

Свързани теми

Предишна публикация
Каргото се възстанови на предпандемични нива
Следваща публикация
Air France удължи изключенията за компенсации до края на годината
40 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Летище София на 85 години

Най-голямото международно летище в България отбеляза своята 85 годишнина на 16 септември. През това време…

Latecoere спечели договор на Boeing

Френската компания за самолетно оборудване Latecoere спечели договор на Boeing за доставка на задни врати…
Меню