Лондон иска да намали скритите такси

9 прочитания

Авиокомпании са под натиска на британското правителство да предоставят повече информация за хилядите паунди допълнителни такси за пътниците. Лондон иска да защити пътниците от „скрити“ такси в билетите за самолет. Допълнителни начисления за резервация на места, багаж и повече място между седалките ще бъдат обсъждани в рамките на новата авиационна стратегия на Великобритания.

Тези такси представляват голям дял от около 45 милиарда долара допълнителни приходи за 66 авиокомпании през 2016, показва доклад на CarTrawler. Британското Министерство на транспорта смята да представи решение, с което да покрие разходите за смяна на името на пътника или издаването на нова бордна карта.

Според сайта на Ryanair, лоукост превозвачът таксува пътник с до около 160 паунда за смяна на име на билета и 20 паунда за издаване на нова бордна карта на летището. Авикомпанията твърди, че няма скрити такси и всички те са ясно посочени на сайта по време на процеса по купуване на билет.

САЩ прекрати усилията на администрацията да накара авиокомпаниите да направят информацията за потребителите по-лесна за разбиране. Департаментът по транспорт обяви, че оттегля предложението в рамките на усилията на Белия дом да намали регулаторния натиск над американския бизнес.

Британските авикомпании отхвърлиха плановете за въвеждане на повече яснота при допълнителните такси, докато потребителските групи във Великобритания се зарадваха на плановете за повече прозрачност. Авиационната стратегия на Великобритания се очаква да влезе в сила в края на 2018.

Снимка: Авиофорум

Свързани теми

Предишна публикация
Да докажеш, че си бил на борда
Следваща публикация
Франция: сезонът на стачките е открит
9 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Плановете на Ryanair за Lauda Motion

Както може би сте разбрали, Ryaniar придоби контролния пакет в новата нискоразходна авиокомпания на авиационния…
Меню