Идея за ограничения за бизнес джетове на британските летища

24 прочитания

Британските лейбъристи обмислят да подкрепят забрана на частните самолети да използват летищата в Обединеното кралство от 2025 година.

Секретарят по транспорта в сянка Анди Макдауъл се позова на доклад за въглеродните емисии в сектора, излъчващ еквивалента на емисиите от 450000 коли. Макдауъл каза, че самолетите на изкопаеми горива на милиардерите вредят на климата и затова неговата партия обмисля да предложи забрана.

Великобритания е в предизборна ситуация, след като премиерът Борис Джонсън не успя да изпълни Brexit до 31 октомври и бе принуден да насрочи нови парламентарни избори. Вотът е на 12 декември.

В понеделник Макдауъл написа в Туитър, че „мултимилиардерите, пътуващи с частни самолети нанасят дълбоки щети на климата и останалите от нас, които страдаме от последиците. Има смисъл да посочим крайна дата за използване на частните бизнес джетове”.

 


Докладът за емисиите на авиацията е на Common Wealth, тинктанк, свързан с лидера на лейбъристите Джеръми Корбин и A Free Ride, лобисти, които искат забрана във Великобритания от 2025г., за да се насърчи разработването на електрически  самолети.

Според Common Wealth 6% от годишните полети между летищата във Великобритания и ЕС са били изпълнени с частни самолети през 2018г.

Все повече производители на самолети инвестират в проучвания на алтернативни на изкопаемите горива за самолети, но напредъкът е бавен.

Европейската Асоциация за бизнес авиация обяви, че забрана като тази, предлагана от британските лейбъристи не би се отразила на глобалното затопляне, а едностранна забрана във Великобритания няма смисъл, съобщава Гардиън.

Свързани теми

Предишна публикация
Cessna Citation Longitude готова за доставки през 2021
Следваща публикация
Gulfstream представи G700
24 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus се готви да представи A350-1000ULR

Докато световните авиокомпании все по-масово се радват на навлизането на олекотените композитни материали в самолетните…
Меню