Etihad намалява загубите до само 1.5 млрд.

19 прочитания

Etihad Airways обяви официално загуба от малко над $1.5 милиарда от основната си авиационна дейност през 2017 година.

Всъщност, това е сериозно подобрение на данните от предходната година, когато авиокомпанията отчете загуба от $1.95 милиарда, или $432 милиона повече. Резултатите следват трудна година, в която превозвачът трябваше да рационализира някои аспекти от дейността си, като например да премахне услугата с шофоьр и лимунизи по големите международни летища, да намали броя на честотите по много дестинации и да въведе някои платени услуги на борда.

Според Etihad, 22-процентното подобрение на резултата се дължи на болезнени мерки в трудни времена, когато се вдигнаха цените на петрола, а две от субсидираните от авиокомпанията чуждестранни дружества, Air Berlin и Alitalia, фалираха.

Заради лошите резултати не е изключено Etihad да канселира и поръчката си за 25 броя Boeing 777X, докато не стабилизира финансите си.

Boeing 787-8. Заради лошите резултати не е изключено Etihad да канселира и поръчката си за 25 броя Boeing 777X, докато не стабилизира финансите си.

Разработена е и строга програма за трансформация на бизнес модела на авиокомпанията, който включва спирането на маршрути, като Единбург и Пърт, намаляване наполовина на полетите до Ню Йорк, орязване на честоти по много от европейските дестинации на превозвача, на които той разчита за захранване на интерконтиненталната си мрежа.

В същото време обаче, авикомпанията открива нова линия до Барселона през ноември.

Превозвачът търпи загуби и от инвестициите си в други дружества, като Air Serbia и Jet Airways от Индия, в които също намалява намесата си, но само на управленско ниво.

снимки: Etihad

Свързани теми

Предишна публикация
Авария със самолета на саудитския отбор по футбол (видео)
Следваща публикация
Ryanair иска трезви пътници
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Новият Bombardier Learjet 75 Liberty

Канадската самолетостроителна компания Bombardier представи на 9 юли новият си бизнес-джет – Learjet 75 Liberty.…
Меню