EasyJet затваря три ключови британски бази

25 прочитания
EasyJet /U2/ потвърди затварянето на три от основните си бази във Великобритания – Лондон Станстед, Лондон Саутенд и Нюкасъл, след приключването на колективните преговори със синдикатите, съобщават британските медии.

Авиокомпанията ще продължи да работи с британската асоциация на пилотите по следващата фаза от програмата си за доброволно съкращаване на работни места и процедури за индивидуално консултиране.

Easy е постигнала споразумение и с другия ключов профсъюз Unite за условията на програмата за доброволно освобождаване на кабинен състав и критериите за подбор.

По време на преговорите авиокомпанията намери начини за намаляване броя на планираните съкращения и предложи единен пакет от компенсации за всичките си служители във Великобритания. Те включват допълнителни опции, като договори на непълно работно време, сезонни контракти, трансфериране на бази, където е възможно и неплатени отпуски.

easy намали флота от близо 250 самолета до около 170 в средата на 2020

easy намали флота от близо 250 самолета до около 170 в средата на 2020

По този начин е намален значително обемът на принудителните съкращения с поне 40%.

Авиокомпанията закрива трите споменати бази от 31 август 2020, като Станстед и Нюкасъл ще останат част от мрежата на превозвача, но без базирани самолети там.

Пандемията приземи изцяло easyJet в продължение на над 3 месеца, а от юли се изпълняват не повече от 50% от полетите по редовното лятно разписание. 51 от 163 самолета във флота продължават да са на земята.

Свързани теми

Предишна публикация
Отравяне на руски опозиционен лидер отклони самолет на S7
Следваща публикация
Qatar Airways плати $1,2 млрд компенсации от март
25 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню