Singapore Airlines Group закрива 4 300 работни места

8 прочитания

Сингапурската авиационна група обяви, че съкращава общо 4300 работни места сред всичките си авиокомпании и подразделения.

Сингапур Еърлайнз Груп, която пострада тежко от пандемията смята, че замразяването на кампанията по наемане на нови служители, схемите за доброволно освобождаване и други подобни мерки не са достатъчни, за да се справят с кризата.

Така първоначално обявения брой очаквани съкращения на работни места от 2400 души ще се увеличи до 4 300, както в Сингапур, така и в задграничните представителства.

Singapore Airlines Group включва Singapore Airlines, Silk Air и Scoot, като очаква да работи с около 50% от капацитета си към края на финансовата 2020/2021 година, като очакванията са пътникопотока да не се възстанови до нивата от преди пандемията поне до 2024-а.

Както съобщава Business Traveller, в резултат от това развитие на пазара авиокомпаниите предприемат мерки за ограничаване на оперативните разходи, спират близо 50% от активния си флот и замразяват всички дейности свързани с разширяване на бизнеса, включително отлагане на бъдещи доставки на нови самолети.

Свързани теми

Предишна публикация
ЕС удължи облекченията за слотовете
Следваща публикация
EASA завърши изпитанията на Boeing 737 MAX
8 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню