Singapore Airlines Group закрива 4 300 работни места

7 прочитания

Сингапурската авиационна група обяви, че съкращава общо 4300 работни места сред всичките си авиокомпании и подразделения.

Сингапур Еърлайнз Груп, която пострада тежко от пандемията смята, че замразяването на кампанията по наемане на нови служители, схемите за доброволно освобождаване и други подобни мерки не са достатъчни, за да се справят с кризата.

Така първоначално обявения брой очаквани съкращения на работни места от 2400 души ще се увеличи до 4 300, както в Сингапур, така и в задграничните представителства.

Singapore Airlines Group включва Singapore Airlines, Silk Air и Scoot, като очаква да работи с около 50% от капацитета си към края на финансовата 2020/2021 година, като очакванията са пътникопотока да не се възстанови до нивата от преди пандемията поне до 2024-а.

Както съобщава Business Traveller, в резултат от това развитие на пазара авиокомпаниите предприемат мерки за ограничаване на оперативните разходи, спират близо 50% от активния си флот и замразяват всички дейности свързани с разширяване на бизнеса, включително отлагане на бъдещи доставки на нови самолети.

Свързани теми

Предишна публикация
Lufthansa може да уволни още служители
Следваща публикация
Сделката за продажба на Asiana Airlines се провали
7 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Norwegian няма да лети до 2021

Норвежкият лоу-кост превозвач Norwegian обяви, че ще остави почти всичките си самолети на земята до…
Меню