Аварийно кацане на Е190 без предна стойка в Миянмар

18 прочитания

Самолет на държавната авиокомпания в Миянмар се приземи аварийно в Мандалей след отказ за спускане на предната стойка на колесника. Самолетът е Ембраер Е-190 и е изпълнявал редовен полет от столицата Янгун.

Аварийното кацане, при което няма пострадали, е втори подобен отказ с пътнически самолет в страната за последните две седмици. Полет UB109 до популярния туристически град е със 89 души на борда, сред които 7-членен екипаж.

На видео, разпространено в Туитър се вижда кацането, при което самолетът плавно опира пистата на основната стойка на колесника и след това продължава по нос. Преди да опитат аварийното кацане, пилотите са опитали неколкократно да спуснат и предния колесник, включително на ръка, но опитите са били неуспешни.

Инцидентът става, след като самолет на Biman Bangladesh Airlines не успя да спре при кацане и излезе от пистата на летището в столица Янгун на 8 май, при което бяха ранени 11 пътници.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus става най-големият самолетостроител в света
Следваща публикация
MTU Aero Engines открива завод в Сърбия
18 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Пилоти се обединиха срещу Ryanair

Синдикати, представляващи пилоти на Ryanair в Европа подписаха споразумение да си сътрудничат, което може да…

Boeing се отказа от сделката с Embraer

Американската компания се оттегли от споразумението за съвместно производството на пътнически самолети за гражданската авиация…
Меню