Аварийно кацане на Е190 без предна стойка в Миянмар

20 прочитания

Самолет на държавната авиокомпания в Миянмар се приземи аварийно в Мандалей след отказ за спускане на предната стойка на колесника. Самолетът е Ембраер Е-190 и е изпълнявал редовен полет от столицата Янгун.

Аварийното кацане, при което няма пострадали, е втори подобен отказ с пътнически самолет в страната за последните две седмици. Полет UB109 до популярния туристически град е със 89 души на борда, сред които 7-членен екипаж.

На видео, разпространено в Туитър се вижда кацането, при което самолетът плавно опира пистата на основната стойка на колесника и след това продължава по нос. Преди да опитат аварийното кацане, пилотите са опитали неколкократно да спуснат и предния колесник, включително на ръка, но опитите са били неуспешни.

Инцидентът става, след като самолет на Biman Bangladesh Airlines не успя да спре при кацане и излезе от пистата на летището в столица Янгун на 8 май, при което бяха ранени 11 пътници.

Свързани теми

Предишна публикация
Airbus става най-големият самолетостроител в света
Следваща публикация
MTU Aero Engines открива завод в Сърбия
20 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus се готви да представи A350-1000ULR

Докато световните авиокомпании все по-масово се радват на навлизането на олекотените композитни материали в самолетните…

Ще продаде ли Lufthansa LSG Sky Chefs

Deutsche Lufthansa проучва възможностите да продаде кетъринговата компания LSG Sky Chefs, съобщава Bloomberg, цитирайки неназовани…

Новият Bombardier Learjet 75 Liberty

Канадската самолетостроителна компания Bombardier представи на 9 юли новият си бизнес-джет – Learjet 75 Liberty.…
Меню