Великобритания въвежда 14 дни карантина за пристигащи от 8 юни

70 прочитания
Британското правителство обяви на 22 май мерки за биозащита против евентуална втора вълна на зараза с коронавирус.

Всички пристигащи на Острова трябва да се самоизолират за 2 седмици. Глобата за нарушението на тази заповед ще бъде 1000 паунда. Граничните власти ще правят проверки на границата и няма да допуснат небритански граждани, несъгласни с тези регулации.

Преоценка на мерките ще се прави на всеки три седмици. Мярката засяга не само въздушния трафик, но и пътниците от международните влакове, пристигащите с кола и кораб.

Изключение ще правят само пристигащи от Ирландия и островите на Ламанша, както и екипажите на товарните полети и медицинския персонал.

IATA обяви, че карантината ще нанесе вреди.


„Докато останалата част от Европа се опитва да излезе от карантината и ограниченията, трябва да попитаме защо британското правителство сега тръгва в обратната посока”, каза Рафаел Шварцман, регионален вицепрезидент на IATA за Европа.

„От критично значение е механизмът за разглеждане на карантината да е ясен и прозрачен. Индустрията, британският народ и всички, които разчитат на третия по големи пазар за въздушни превози, трябва да имат увереността, че тази мярка е необходима и че има план за премахването й възможно най-скоро”.

В същото време британският министър на финансите Риши Сунак оторизира план за спасяване на стратегически важните компании при извънредни обстоятелства, съобщи Financial Times.

Не е ясно кои са тези компании, които ще бъдат спасявани, след като най-големите работодатели във Великобритания се борят за оцеляване, туристическата индустрия е в колапс и продажбите се свиват.

Сред фирмите, обявили най-големи съкращения са Rolls-Royce – 9000 работни места, Ovo – 2600, а Virgin Atlantic се опитва да избегне колапса.

Въпреки че авиационният сектор е най-силно засегнат, премиерът Борис Джонсън изключи масови мерки за спасяване на индустрията. Той поиска фирмите първо да проверят всички източници на приходи, за да защитят интереса на данъкоплатците.

Свързани теми

Предишна публикация
Laudamotion закрива база Виена и 300 работни места
Следваща публикация
Съкращения и частично пенсиониране на А380 в Emirates
70 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Меню