Laudamotion закрива база Виена и 300 работни места

22 прочитания
Laudamotion изненадващо обяви, че закрива домашната си база във Виена, заедно с 300 работни места, след като не успя да постигне споразумение със служителите за намаляване на заплатите им.

Лаудамоушън е дъщерна компания на Ryanair и още през април шефът на групата Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще закрие виенската база и ще прехвърли всички слотове на Райън, ако не бъде постигнато споразумение. Така слотовете ще бъдат поделени между другите две дъщерни дружества на Райън – полсокото Buzz и малтийската Malta Air, които продължават да летят под цветовете на Райън.

Транспортният съюз VIDA отказа да подпише новото колективно споразумение с авиокомпанията, което застрашаване служителите с прехвърляне границата на бедност, тъй като се доближава до минималната работна заплата в Австрия.

В официалното съобщение на авиокомпанията се казва: „Laudamotion дълбоко съжалява за необходимостта да съкрати 300 работни места и екипажите на своите Еърбъс А320, като закрие базата във Виена, считано от 29 май. Транспортният съюз VIDA игнорира исканията на над 95% от пилотите и 70% от кабинния състав и унищожи 300 добре платени австрийски работни места. Съжаляваме и за недалновидността на правителството, което успя да подкрепи Austrian Airlines, но не и Laudamotion,“ допълва съобщението.

Свързани теми

Предишна публикация
Разбилият се пакистански Еърбъс първо е опрял двигателите в пистата
Следваща публикация
Великобритания въвежда 14 дни карантина за пристигащи от 8 юни
22 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Aegеan готви сделка за 5,5 млрд

Най-голямата авиокомпания в Гърция, Aegеan Airlines, която замени фалиралия национален превозвач Olympic Air планира да поръча…
Меню