Laudamotion закрива база Виена и 300 работни места

12 прочитания
Laudamotion изненадващо обяви, че закрива домашната си база във Виена, заедно с 300 работни места, след като не успя да постигне споразумение със служителите за намаляване на заплатите им.

Лаудамоушън е дъщерна компания на Ryanair и още през април шефът на групата Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще закрие виенската база и ще прехвърли всички слотове на Райън, ако не бъде постигнато споразумение. Така слотовете ще бъдат поделени между другите две дъщерни дружества на Райън – полсокото Buzz и малтийската Malta Air, които продължават да летят под цветовете на Райън.

Транспортният съюз VIDA отказа да подпише новото колективно споразумение с авиокомпанията, което застрашаване служителите с прехвърляне границата на бедност, тъй като се доближава до минималната работна заплата в Австрия.

В официалното съобщение на авиокомпанията се казва: „Laudamotion дълбоко съжалява за необходимостта да съкрати 300 работни места и екипажите на своите Еърбъс А320, като закрие базата във Виена, считано от 29 май. Транспортният съюз VIDA игнорира исканията на над 95% от пилотите и 70% от кабинния състав и унищожи 300 добре платени австрийски работни места. Съжаляваме и за недалновидността на правителството, което успя да подкрепи Austrian Airlines, но не и Laudamotion,“ допълва съобщението.

Свързани теми

Предишна публикация
България Ер възстановява трите полета до Варна от 10 юни
Следваща публикация
Съкращения и частично пенсиониране на А380 в Emirates
12 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Airbus Defence and Space съкращава 2300 души

Военното подразделение на европейския аерокосмически производител започна разговори със синдикатите за планираното преструктуриране на компанията.…

A330-800 полетя за първи път

Новият и най-малък член на семейството А330neo реализира първия си полет, с което стартира и…

Как се появяват кодовете на ICAO

Международната гражданска авиация превозва над 4 милиарда пътници годишно. Това нямаше да е възможно без…
Меню