Laudamotion закрива база Виена и 300 работни места

19 прочитания
Laudamotion изненадващо обяви, че закрива домашната си база във Виена, заедно с 300 работни места, след като не успя да постигне споразумение със служителите за намаляване на заплатите им.

Лаудамоушън е дъщерна компания на Ryanair и още през април шефът на групата Майкъл О’Лиъри заплаши, че ще закрие виенската база и ще прехвърли всички слотове на Райън, ако не бъде постигнато споразумение. Така слотовете ще бъдат поделени между другите две дъщерни дружества на Райън – полсокото Buzz и малтийската Malta Air, които продължават да летят под цветовете на Райън.

Транспортният съюз VIDA отказа да подпише новото колективно споразумение с авиокомпанията, което застрашаване служителите с прехвърляне границата на бедност, тъй като се доближава до минималната работна заплата в Австрия.

В официалното съобщение на авиокомпанията се казва: „Laudamotion дълбоко съжалява за необходимостта да съкрати 300 работни места и екипажите на своите Еърбъс А320, като закрие базата във Виена, считано от 29 май. Транспортният съюз VIDA игнорира исканията на над 95% от пилотите и 70% от кабинния състав и унищожи 300 добре платени австрийски работни места. Съжаляваме и за недалновидността на правителството, което успя да подкрепи Austrian Airlines, но не и Laudamotion,“ допълва съобщението.

Свързани теми

Предишна публикация
България Ер възстановява трите полета до Варна от 10 юни
Следваща публикация
Съкращения и частично пенсиониране на А380 в Emirates
19 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

FlyDubai разширява европейската мрежа

Близкоизточната авиокомпания добавя Катания, Малта, Неапол и Залцбург в мрежата си от май 2021г. Дубай-Катания-Малта-Дубай…

Alitalia намалява маршрути и флот

Новият администратор на Alitalia информира синдикатите за планираното намаление на операциите на италианския превозвач. Самолетите…
Меню