Съдът в Ирландия забрани стачката в Ryanair

11 прочитания

Ирландските пилотски синдикати обмислят следващите си стъпки, след като Ryanair спечели в съда правото да забрани насрочената за септември стачка за по-високи заплати.

Върховният съд в Дъблин забрани на 21 август провеждането на стачката на пилотите на лоукост авиокомпанията в Ирландия на 22 и 23 август. Ryanair обяви, че полетите в тези два дни ще се проведат нормално и пътниците трябва да дойдат на летището 2ч по-рано, както обикновено.

Авиокомпанията покани синдиката да се върне към преговорите, за да може споревете да се решават, без да смущава трафика.

Ryanair запита синдиката в Туитър защо когато FORSA е приела увеличение на заплатите на пилотите на Aer Lingus с 9% за 3г, настояват за 101% увеличение за командирите на полети в Ryanair, които „вече печелят“ над 172000 евро годишно.

По повод обявената стачка и на британските пилоти на Ryanair авиокомпанията написа пак в Туитър, че пътниците трябва да следят мейла си за информация.

 

Свързани теми

Предишна публикация
Лоукост експанзията в Кавказ
Следваща публикация
Lufthansa очаква десетина компании на пазара на дълги полети
11 прочитания

Най-четеното през седмицата

Прочетете още

Японският Air Force One отвътре

В продължение на над три десетилетия двойка Боинг 747-400 превозват японските министър-председатели и императорското семейство…
Меню